Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). © Photo News

Overheid hoeft deel van leningen voor uitbaters logies en toeristische attracties niet terug

De Vlaamse regering ziet toerisme als één van de belangrijke peilers van ons economisch herstel. Maar wat als ondernemers door het rampjaar 2020 geen geld meer hebben om te investeren? Voor uitbaters van logies en attracties maakt Zuhal Demir (N-VA) 30 miljoen euro vrij om investeringen voor te schieten. Een kwart van het geld hoeft de overheid zelfs niet meer terug.

23 reacties

 • RIET HEIRMAN

  3 weken geleden
  Mensen die nu dicht moeten blijven, verdienen inderdaad steun, het is hun schuld niet en soms ook niet te begrijpen (kappers ? restaurants ?) maar men moet natuurlijk, zo mogelijk vooraf, controleren of dit terechte steun is, en DAAR wringt het altijd in ons landje. Ik wens de mensen die nog steeds geen uitzicht hebben op heropening, een béter volgend jaar toe (en neen, ik behoor daar zelf niet toe).
 • Hilde Peeters

  3 weken geleden
  Ik weet best dat mensen die dicht zijn steun nodig hebben . Maar controleer eerst of ze het nodig hebben. Er zijn bedrijven en zaken die geld genoeg hebben (zwart geld horeca,bouw enz)Werknemers zitten soms thuis doordat die bazen nu meer verdienen dan dat ze werken.Kasten van huizen .Drie keer op vakantie restaurant van dat bedrag moeten sommigen eenheel jaar wonen en leven zonder steun.
 • Alexa Grieken

  4 weken geleden
  En diezelfde ondernemers gaan rustig door met alles in te geven in belastingen de komende jaren terwijl het volk hun gaten zal opvullen. Diegenen die het land hebben recht gehouden, die krijgen een aalmoes.
 • Christian Deckers

  4 weken geleden
  Kunnen reele cijfers u helpen Ingrid? Een maand geleden was ik bij een horeca-man; deze had exact 4 euro méér 'steun' gekregen dan hijzelf het kwartaal voordien aan BTW had afgedragen...
 • freddy vandersmissen

  4 weken geleden
  Ze blijven maar uitdelen , ik denk dat ze ons maar iets wijsmaken . In plaats van 500 miljard schuld , zit er 500 miljard in de kas ,dus het kan niet op .
 1. Droog in het westen, kans op buien in het oosten, alleen nog sneeuw in de Ardennen

  Droog in het westen, kans op buien in het oosten, alleen nog sneeuw in de Ardennen

  Zondag begint meestal zwaarbewolkt met enkele regenbuien, of aanvankelijk nog enkele lokale winterse buien. Overal kunnen mistbanken ontstaan. In de loop van de dag wordt het meestal droog over de westelijke landshelft met soms opklaringen. Over het oostelijke deel blijft de kans op buien de hele dag bestaan. In de Ardennen is het grijs met veel lage wolken en mist; de buien vallen daar nog steeds als sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie