Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Overheid doet oproep: “Gebruik opgepotte muntstukken van 5 en 10 eurocent”

Er heerst nog altijd schaarste aan muntstukken van vijf en tien eurocent. “Nochtans zijn er nog nooit zoveel munten in omloop geweest als vandaag”, zegt Francis Adyns, woordvoerder van Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën. 

55 reacties

 • jean-pierre rejek

  2 maanden geleden
  Waarom kosten betalen op geld waar ge voor gewerkt hebt bij de bank ,ze zoeken vanalles uit om kosten of belastingen op geld te betalen en dat voor niets te doen ,
 • Stefanie van Dijk

  2 maanden geleden
  de 5 en 10 cent komen binnen en gaan er weer uit, ik heb nog wel een potje met 1 en 2 cent goed voor een paar euro, maar niemand die die nog wil hebben, en ik moet betalen om ze bij de bank in te leveren, dan liggen ze goed waar ze liggen (kunnen de kinderen er winkeltje mee spelen)
 • Frans Van Hoyweghen

  2 maanden geleden
  20 j geleden had je in elke stad een Nationale Bank waar je alles gratis kon brengen, nu nog enkel in Brussel maar ik ga niet naar Brussel rijden voor € 50. ik gooi het nog liever bij het oud ijzer.
 • Martine Goddevriendt

  2 maanden geleden
  Geen enkele winkel wil ze aannemen
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Breng je ze binnen bij de bank en je moet meer kosten betalen dan ze waard zijn..! ik maak er wel roddelen van en zij roesten niet.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  21

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.
 3. Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdagverblijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”
  Boechout

  Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdag­ver­blijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”

  In de Alexander Franckstraat in Boechout is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een woning. Het vuur werd al gauw uitslaand en verspreidde zich over een aantal huizen. Ondertussen is de situatie onder controle, maar de schade aan de getroffen huizen is enorm. Ook een kinderdagverblijf op de hoek bleef niet gespaard. Gelukkig raakte niemand gewond. “Toen ik aankwam zag ik juist de vlammen overslaan naar onze woning.”