Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Overgangsuitkering voor weduwen en weduwnaars van zelfstandigen verlengd

De duur van de overgangsuitkering voor weduwen en weduwnaars van zelfstandigen wordt binnenkort verlengd. Dat heeft de ministerraad beslist op voorstel van minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR). De maatregel wordt van kracht op 1 oktober 2021.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Wie heeft recht op overlevingspensioen na het overlijden van een partner? Onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  Wie heeft recht op overle­vings­pen­si­oen na het overlijden van een partner? Onze geldexpert geeft advies

  Meestal krijg je een pensioen door ouderdom, maar soms kan de aanleiding ook een overlijden zijn. Wanneer de voormalige kostwinner van het gezin overleden is, ontvangt zijn of haar huwelijkspartner een overlevingspensioen, ook wel weduwe- of weduwnaarspensioen genoemd. Maar net als bij het ouderdomspensioen wordt er momenteel ook gesleuteld aan de voorwaarden voor het overlevingspensioen. Onze geldexpert Pascal Paepen zet de zaken voor jou op een rijtje.