Huisartsen rapporteren dat ze een derde meer werk hebben dan in dezelfde periode vorig jaar, en dan moet het infectieseizoen nog beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen rapporteren dat ze een derde meer werk hebben dan in dezelfde periode vorig jaar, en dan moet het infectieseizoen nog beginnen. © thinkstock

Overbelaste huisartsen eisen overheidsdienst voor opvolging besmette patiënten: “Een derde meer werk, en dan moet het infectieseizoen nog beginnen”

September is traditioneel een drukke maand voor huisartsen, die hun wachtkamers dan zien vollopen met mensen die op vakantie, op school of op het werk verkoudheden en andere ziektes opliepen. Daar komt nu het coronavirus bij. Huisartsenvereniging Domus Medica ziet sinds midden vorige week een nog grotere drukte in de dokterskabinetten dan andere jaren in dezelfde periode. Ze dringen bij de overheid aan op een parallel circuit waar mensen terechtkunnen met vragen en de opvolging van hun coronatest. “Overal testcentra oprichten heeft geen zin zonder een systeem waar mensen met hun vragen terechtkunnen. Die komen nu allemaal bij de huisarts terecht, dat is niet houdbaar.”

  1. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
    Play

    Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water

  2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
    Play

    Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?