BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Over en uit voor duo Magnette-De Wever: preformateurs gooien de handdoek in de ring

Na een korte en moeizame ontmoeting met de liberale familie Open Vld en MR hebben preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) besloten om de handdoek in de ring te gooien. Dat werd bevestigd aan VTM NIEUWS. Het duo zou pas maandag aan de koning kunnen vragen om de leiding over de formatie over te dragen aan de liberale en groene partijen, maar die laatste keerde vervroegd terug uit vakantie. Zo meldt Sudinfo. Maar in een reactie aan VTM NIEUWS ontkent het Paleis dat. 

364 reacties

 • Sven Stolk

  2 jaar geleden
  Met deze politieke vrijheid na verkiezingen al 2 keer komt er geen regering. Pas wet aan. Kiezer kiest partij en personen en dat in rangorde moet politiek volgen en zo heb je 2 dagen na verkiezing een regering. Ja weg politieke macht maar leve democratie van Burger.
 • dany tavernier

  2 jaar geleden
  Geef de politici geen wedde meer en de partijen geen werkingsgeld meer tot er een regering is. Wedden dat die er dan vlug zou zijn?
 • Sabine verdonck

  2 jaar geleden
  Zolang er geen regering is alle politiekers 1/2 inleveren van wedde, De parlementariës zouden ook wel meeweken. Dat zou een manier zijn om goed te sparen en eigenbelang een stuk opzij te zetten.
 • Sabine verdonck

  2 jaar geleden
  En dan zeggen de groenen en anderen dat de politiek niet wil werken. Niet willen toegeven aan zijn programma en aan zetels.
 • Walter Bosmans

  2 jaar geleden
  De partij staat boven alles, zijn veel te machtig geworden, ze dienen het algemeen belang al lang niet meer.Triestige affaire.