In deze kerk willen Tamara en Sven een school oprichten.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze kerk willen Tamara en Sven een school oprichten. © Photonews

Ouders zijn wanhopig en richten zelf school buitengewoon onderwijs op in leegstaande kerk: “Er is nergens plaats voor onze dochter”

“We zijn volzet.” Voor zo’n 700 kinderen uit Antwerpen is er vanaf september geen plaats in een school van het buitengewoon onderwijs. Voor heel Vlaanderen gaat het over meer dan duizend kinderen. Als eerste in Vlaanderen richten Tamara en Sven dan maar zelf een school op voor hun veertienjarige dochter. Locatie: een leegstaande kerk in Boom. 

16 reacties

 • JOZEF VAN OSSEL

  2 maanden geleden
  Van nuffel martine Proficiat mensen oprech Jullie hebben allemaal gelijk en dubbel gelijk...ongelooflijk dit land ! De vraag is het koppel in Boom hebben die handen nodig ? Hoe kunnen wij helpen ? Laat iets weten aub Er zijn misschien gepensionneerde leraars die daar een tandje kunnen bij steken ? Met op te somme al wat niet gaat staan wij niet verder ! Hulp vragen aan de partijen die wel de nood zien !! Daden vragen wij ! Niet klagen en niets doen ! Aub mensen zet jullie woorden in daden !
 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Vraag aan Kitir om Antywerpen als "buitenland" te beschouwen . De vliegreis kan ze alvast uitsparen om de budgetten vrij te maken.
 • MARTINA HEREMANS

  2 maanden geleden
  super goed idee zijn er leerkrachten?
 • benny vandersanden

  2 maanden geleden
  Dan moet de overheid verplicht worden om onmiddelijk plaatsen te creëren met een dikke dwangsom ten voordele van dit soort ouders mocht het nodig zijn. Met procederen kan men opvang etc voor migranten afdwingen dus moet dat voor buitengewoon onderwijs ook mogelijk zijn! Welke gesubsidieerde ngo's hebben hun advocaten klaar staan? Te druk bezig ergens anders?
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Mensen in nood, daar kennen onze meegraaiende politici alles van, ze zullen zich vlug in die Kerk komen inmengen. We moeten hen verhinderen de kerkdeur te openen! Om ze kort nadien definitief te sluiten!