Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement vandaag (links). Twee weken geleden kwamen al verschillende ouders naar het parlement om de zitting over de kinderopvang bij te wonen (rechts).
Volledig scherm
Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement vandaag (links). Twee weken geleden kwamen al verschillende ouders naar het parlement om de zitting over de kinderopvang bij te wonen (rechts). © BELGA/Photo News

Ouders voeren actie tegen kinderopvangcrisis met ‘brieven voor Sinterklaas’ in Vlaams Parlement

Een zestal ouders zijn vanmiddag samen met hun peuters naar het Vlaams Parlement gekomen om opnieuw te protesteren tegen de crisis in de kinderopvang. Ze brachten honderden tekeningen mee waarin symbolisch aan Sinterklaas wordt gevraagd om de sector te redden. Het is al de vierde week op rij dat ouders actievoeren in het parlement.

 1. ANALYSE. “De discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”
  PREMIUM
  40

  ANALYSE. “De discussie over de accijnsver­ho­ging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”

  “Deze week zette financiënminister Van Peteghem één van de grote voorjaarsdossiers prominent op de overvolle federale voorjaarsagenda: de hervorming van de energiefactuur. Alsof hij de regie van de premier overnam. Tot ergernis van die laatste”, schrijft Carl Devos. “De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen. Maar de discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met wat ons te wachten staat: er komt een begrotingsstorm op ons af.”
 2. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).