De ouders van een leerling die vernederd werd, wisten van niets.
Volledig scherm
De ouders van een leerling die vernederd werd, wisten van niets. © VTM NIEUWS

Ouders van vernederde leerling op school in Ninove getuigen: “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis”

Jarenlang werden leerlingen met autisme op een school in Ninove vernederd en gepest. Dat kwam aan het licht na onderzoek van de onderzoekscel van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM Nieuws’. Sommigen werden opgesloten in de klas of vastgebonden op hun stoel. Niet alle ouders waren op de hoogte van de feiten, blijkt nu. “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis.”

44 reacties

 • David Vandersmissen

  2 maanden geleden
  Mijn zoon had ook te maken met pesterijen in dezelfde school, 1 leerkracht verweet de kinderen zelfs in het Arabisch, leuke toestanden...als kind toen van 12 jaar! Meermaals langs geweest, maar ze werden gewoon ingedekt door de toenmalige directie... Sommige, nemen, brave..zwakkere leerlingen, om hun frustratie op uit te werken...omdat ze tegen echt krapuul, niks durven! Graaf eens dieper, want zo zijn er honderden tieners, slachtoffer van zulke incompetente leerkrachten.
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Zo verdrietig, de kinderen durfden de ouders niet eens te vertellen wat er was.. zo blij, dat dit nu aan het licht is gekomen..
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  En maar roepen, we moeten elkaar in de waarde laten..
 • Vincent Henry

  2 maanden geleden
  Eerst kinderdagverblijven, dan nu een middenschool (volgen er nog?). Er zijn ook scholen voor buitengewoon basisonderwijs waar het onderwijs op maat van het kind méér dan ondermaats is, vooral in type basisaanbod! Leerkrachten verdienen er méér dan in het gewoon onderwijs, werken met kleine groepjes en hebben vaak geen benul van individualisering of differentiëring (of nalatig). Kinderen 'bezig houden' is geen onderwijs. De inspectie is daar te tolerant. Echt inspecteren doe je onaangekondigd..
 • Erik Audenaert

  2 maanden geleden
  Die leraars eens in de handen geven van die ouders van de gepeste en vernederde kinderen . Zal vlug gedaan zijn.
 1. Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt
  PREMIUM

  Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt

  Exit Dries Van Langenhove (29) uit de politiek. Zet een politicus een stap opzij, dan weten wij wie we moeten bellen voor analyse: professor politicologie en HLN-columnist Carl Devos. Zal N-VA nu wel openstaan voor een samenwerking met Vlaams Belang in 2024? En hoe komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hieruit? Professor Devos antwoordt. “Van Grieken zal Dewinter nooit uit de partij kunnen zetten, zelfs hij heeft dat gewicht niet.”
 2. HLN ONDERZOEK. Leerlingen met autisme uitgelachen, vernederd en zelfs vastgebonden door leerkrachten op middelbare school: “Pure terreur”
  PREMIUM

  HLN ONDERZOEK. Leerlingen met autisme uitgela­chen, vernederd en zelfs vastgebon­den door leerkrach­ten op middelbare school: “Pure terreur”

  “Elke keer ik hem zie aanlopen, is het alsof ik in een ‘Baywatch’-film zit. Ge weet toch waarom? Met zijn dikke tetten...” Enkele leerkrachten in een school in Ninove laten geen kans onbenut om zich denigrerend uit te laten over hun leerlingen die kampen met een autismestoornis. Ze schelden hen uit, gooien pennenzakken naar hun hoofd, sluiten de kinderen op en lachen met hen in een Whatsappgroep. Leerkrachten die ertegenin gaan, worden weggepest.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar
  PREMIUM
  35

  ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar

  “De Wetstraat is gehackt”, schrijft professor politicologie Carl Devos. “Wellicht het werk van de Russen. Ze zijn erin geslaagd om de kalender van de toppolitici te manipuleren. Die is plots op 2024 gezet. Bovendien hebben ze de politiek opgesloten in een tijdlus, zoals in de film ‘Groundhog Day’: we worden gedwongen om steeds opnieuw hetzelfde te beleven. Een mentale marteling.”