Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Ouders van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen trekken naar Kinderrechtencommissariaat

De ouders van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen hebben vandaag een klacht neergelegd bij het Kinderrechtencommissariaat en er een petitie met 300 handtekeningen overhandigd. Ze vragen passend onderwijs voor uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen, zo melden ze in een persbericht.

13 reacties

 • Marianne Louwerse

  3 jaar geleden
  Zelf voor onderwijs voor je kinderen zorgen? Hoe kun je dat zeggen! Het zal je kind maar wezen! De overheid heeft zorgplicht voor alle kinderen!
 • Tanja Vos

  3 jaar geleden
  Ik zie hier veel negatieve reacties. Wees maar zeker dat die ouders al heel veel extra's doen voor hun kinderen. Maar die kinderen zijn hopeloos gefrustreerd omdat ze te weinig uitdaging krijgen tijdens de schooluren. Een kind heeft recht op leren en als dit enkel na de schooluren kan is er een probleem.
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  En voor 0.1 % van de inwoners moet er het schoolsysteem op zijn kop gezet worden ? Laat die ouders dan zelf voor onderwijs van hun kinderen zorgen.
 • Jonas Verbruggen

  3 jaar geleden
  We hebben wel scholen voor minder begaafden... In mijn familie runt er ook hoogbegaafdheid, uit de boot vallen is hier inderdaad een feit.
 • Laurent Dejonghe

  3 jaar geleden
  Zogezegd zijn we hier een vooruitstrevend land, waar ieder talent maximaal benut wordt, ten goede van de maatschappij, en van het individu. Niks van, in vergelijking met Indië bvb worden hoogbegaafden specifiek begeleidt met steun van overheid, ongeacht kaste. Deze mensen presteren later op topniveau en zijn een win-win situatie voor het land. Wie is hier de winnaar....? Enkel verliezers.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Vlaams Parlement vraagt meer aandacht en middelen voor hoogbegaafde leerlingen en kleuteronderwijs en plant hervorming buitenschoolse opvang

  Vlaams Parlement vraagt meer aandacht en middelen voor hoogbegaaf­de leerlingen en kleuteron­der­wijs en plant hervorming buiten­school­se opvang

  De (volgende) Vlaamse regering moet meer aandacht en middelen besteden aan hoogbegaafde leerlingen. Dat staat in een voorstel van resolutie dat vandaag unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Daarnaast wil het parlement ook dat de (volgende) Vlaamse regering al vanaf volgend schooljaar een einde maakt aan de historische onderfinanciering van het kleuteronderwijs. Ook een voorstel van decreet om de buitenschoolse kinderopvang vanaf 2021 op een nieuwe leest te schoeien, is vandaag goedgekeurd.