Gudrun Vandeginste, de moeder van Bjorn De Vrieze.
Volledig scherm
PREMIUM
Gudrun Vandeginste, de moeder van Bjorn De Vrieze. © Florian Van Eenoo Photo News

Ouders van slachtoffer kruisboogmoord zijn teleurgesteld in justitie: “Bjorn is begraven op zijn 29ste verjaardag. Zijn moordenaar kan op zijn 29ste alweer vrijkomen”

Het kaarsje dat op de schouw brandde, naast de assen van hun vermoorde zoon, hebben ze na de laatste procesdag uitgeblazen. “Het brandde voor gerechtigheid voor Bjorn, maar die is er niet gekomen, vinden wij.” Vier dagen nadat het doek viel over het proces van de ‘kruisboogmoord’, reageren de ouders van slachtoffer Bjorn De Vrieze teleurgesteld. Teleurgesteld in de milde straf voor de dader, teleurgesteld in justitie. “We hoopten op loutering na het proces, maar kregen de ultieme slag.”

10 reacties

 • Francois Jonckheere

  2 maanden geleden
  Wet Lejeune dringend afvoeren. Een straf van x aantal jaren = x aantal jaren uitzitten. Ook de straffen van minder dan 3 jaar moet men uitzitten. Slechts een consequent juridisch apparaat kan misschien de criminaliteit (groot of klein) nog ietwat terugdringen.
 • Rudi Swinnen

  2 maanden geleden
  Die wet Lejeune is er te veel aan . Ook het feit dat de beschuldigden helemaal niet in de cel moeten voor een uitgesproken straf van minder dan 3 jaar is niet aanvaardbaar voor de gewone mens .
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Dat komt dus neer op 6 jaar zitten voor een moord met duidelijke voorbedachtheid ! Beste ouders, ik deel in uw verdriet en hulpeloosheid in een tijd waarin nooit zo veel "organisaties betaald worden die er zogezegd zijn voor de rechten van de mens "!
 • Patrik De Weirdt

  2 maanden geleden
  In onze huidige "sociaal voelende" maatschappij hebben misdadigers meer rechten dan de slachtoffers . Schrap de wet Lejeune, schrap de voorwaardelijke invrijheidstelling, stop met misdadigers in de watten te leggen en begin met de slachtoffers op de eerste plaats te stellen in plaats van die gangsters.
 • André Gijbels

  2 maanden geleden
  Daders hebben meer rechten dan de slachtoffers,die blijven meestal in de kou staan
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken