Ouders van kinderen met handicap protesteren tegen wachtlijsten

Met spandoeken, fluitjes, muziek en vooral veel lege dozen hebben ouders van kinderen met een handicap geprotesteerd tegen de wachtlijsten, net voor de start van een tweedaags colloquium aan het Gentse Internationaal Congres Centrum (ICC). De Vlaamse overheid debatteert er over de manier waarop in 2020 zorggaranties geboden moeten worden aan personen met de zwaarste zorgnood.

 1. Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongelooflijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”
  258

  Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongeloof­lijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”

  CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft een oproep gelanceerd om geen "politiek spel" te maken over het al dan niet afschaffen van de avondklok. "Er is een pandemie bezig. Dan moet je een geheel van maatregelen nemen. Zomaar eentje eruit nemen, dat gaat niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1. In dezelfde uitzending verklaarde N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover dat zijn fractie de avondklok wil afschaffen. Dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrijdag mee aan tafel zat van het Overlegcomité waar de avondklok werd verlengd, vindt De Roover een vals argument. “De avondklok is een federale maatregel.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"