Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ouders van kinderen jonger dan 12 erg verdeeld over vaccinatie

Ouders van kinderen jonger dan 12 antwoorden erg verdeeld op de vraag of ze hun kinderen zouden laten vaccineren als de Hoge Gezondheidsraad dat zou adviseren. Dat blijkt uit antwoorden van de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. 43 procent van deze ouders zegt "zeker of waarschijnlijk wel", terwijl meer dan 23 procent aangeeft hun kind "zeker niet" te laten vaccineren.

  1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
    Play

    Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

    De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.