Een vrouw met kind in het al-Hol-kamp in Syrië.
Volledig scherm
Een vrouw met kind in het al-Hol-kamp in Syrië. © AFP

Ouders van IS-kinderen gaan zelf in beroep tegen (deel van) vonnis over verplichte terugkeer van hun kroost

Midden december besliste de Brusselse kortgedingrechter dat tien kinderen van Syriëstrijders consulaire bijstand en reisdocumenten moesten krijgen zodat ze onder begeleiding naar België konden reizen. De Belgische staat besloot niet in beroep te gaan tegen die beschikking, maar de ouders van de kinderen, die het kort geding hadden ingesteld, doen dat nu wel. Het beroep richt zich weliswaar enkel tegen een deel van de beschikking, waarin de rechter besliste dat de ouders zelf geen bijstand moesten krijgen. Dat melden hun advocaten, meesters Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir, in een exclusief gesprek met Belga. 

73 reacties

 • Paul Bruynooghe

  11 maanden geleden
  Onlangs was ik in Ronse waar een van die advocaten woont. Ik kan je.zeggen hij woont in een kast van een villa en rijdt met.een van de duurste auto's die er zijn. Als je dat ziet, stel ik mij toch de vraag of hij het doet voor de kinderen of om zichzelf op een makelijke manier te verrijken.
 • janine stevens

  12 maanden geleden
  Als je de namen van die advocaten leest dan weet je genoeg vanwaar de wind komt, trouwens dat zijn toch diegenen die altijd roepen dat ze hier geen kansen krijgen, maar ze zijn ondertussen wel advocaat en dat op onze kosten.
 • Ludwig Van der Burght

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij toch af wie dat allemaal betaald? L. Van der Burght
 • louis meuleman

  1 jaar geleden
  Louis Meuleman Ze zijn nooit ingeschreven geweest in Belgie dus hebben ze ook de Belgische nationaliteit waarom ze dan overbrengen om op onze kosten te leven en wat de ouders betreft ginder misdaden gepleegd daar berechten ,hier nooit meer binnen laten
 • Bart Vandervelpen

  1 jaar geleden
  Stop het misbruik van onze Sociale Zekerheid want de Belgen moeten het betalen!
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig