VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Ouders van elf meisjes eisen dat hun dochters hoofddoek mogen dragen op school

HoofddoekDe ouders van elf meisjes pikken het niet dat hun dochters geen hoofddoek meer mogen dragen op school in Maasmechelen. Ze stappen daarom naar de rechtbank.

259 reacties

 • Manon Delvael

  5 jaar geleden
  Of het nu godsdienstig is ingegeven of als statement,het is en blijft een ongelijkheid tussen man en vrouw.Een goede moslima zou niet moeten afhangen van haar kledij.Waarom moet een vrouw tonen dat ze deugdzaam is.?En inderdaad ,ook als bekeerde Belg kan je hier niet weggaan maar je moet je dan wel de vraag stellen waarom je als vrouw deze ongelijkheid toelaat!Een Nederlandse schrijver van Marokkaanse origine zei ooit dat de Arabische Lente komt wanneer vrouwen hun doeken gaan verbranden.
 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Het is nog altijd in België ieders recht om naar een rechtbank te stappen als je denkt dat je rechten geschonden zijn. U, wij, zij, enz, zijn niet verplicht om met alles akkoord te gaan en alles zomaar te slikken. Dus die ouders doen dus perfect wat in België mogelijk is als burger in een rechtstaat . Wie onze rechtstaat niet kan aanvaarden moet maar zelf verhuizen naar een ander land zonder rechtstaat.
 • Corrie Stofbergen

  5 jaar geleden
  ga naar waar jullie horen daar hoor je zo telopen hier niet je hoor je aan tepassen dus weg hoofddoek
 • Don Tessers

  5 jaar geleden
  Gewoon aanpassen aan land gewoonte, zoniet ga dan terug naar land van herkomst. Andersom geldt dit ook voor ons en anders komen we direct in de bak daar.
 • ka Van der Linden

  5 jaar geleden
  Nu maar zagen dat het zover is kunnen komen. Geslapen al die tijd??? jullie eigen schuld zeg ik.
 1. VVS vraagt meer aandacht voor topstudenten: “Vandaag krijg je amper erkenning voor engagementen buiten je opleiding”
  2

  VVS vraagt meer aandacht voor topstuden­ten: “Vandaag krijg je amper erkenning voor engagemen­ten buiten je opleiding”

  De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) wil meer aandacht voor topstudenten, een groep die volgens hen “onterecht in de schaduw staat”. De VVS pleit voor extra lesmateriaal en wil een online badgesysteem, waarbij men buitenschools engagement beloont, introduceren. “De student die nood heeft aan een extra uitdaging, beschikt vandaag dikwijls over onvoldoende mogelijkheden”, klinkt het bij voorzitter Julien De Wit.