Links: Marc Dutroux. Rechts: Tanja Groen.
Volledig scherm
Links: Marc Dutroux. Rechts: Tanja Groen. © Belga/ANP

Ouders Tanja Groen over mogelijke link met Dutroux: “We hopen het stiekem wel”

“We zeggen niet dat dit ‘m wordt, maar we hopen het stiekem wel.” Zo reageert de vader van Tanja Groen op het nieuws dat politie en gerecht de mogelijke betrokkenheid van seriemoordenaar Marc Dutroux bij de ontvoering van hun dochter zullen onderzoeken. Tanja verdween in 1993 op achttienjarige leeftijd in Maastricht, niet ver van de grens met België.

 1. Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbooldossier dat stereotypen wil bevestigen”
  Play
  161

  Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbool­dos­sier dat stereoty­pen wil bevestigen”

  De fraudezaak rond Sihame El Kaouakibi straalt ook negatief af op vrouwen en mensen van kleur, en in het bijzonder op mensen uit de Marokkaanse gemeenschap. Dat zegt El Kaouakibi zelf in een Instagrampost. De laatste tijd is ze zeer actief op het kanaal om vragen van haar volgers te beantwoorden. “Het doet me verdriet hoeveel aandacht en haat deze zaak oproept.”
 1. Kwaliteit van fietspaden is verbeterd, maar nog altijd meer dan de helft niet volgens de regels
  12

  Kwaliteit van fietspaden is verbeterd, maar nog altijd meer dan de helft niet volgens de regels

  De kwaliteit van de fietspaden langs de Vlaamse gewestwegen is in 2021 verbeterd tegenover 2019. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters. De Open Vld-minister wil blijven investeren in kwalitatieve fietsinfrastructuur: "Nog nooit waren er zoveel fietswerven in Vlaanderen.”
 2. Van Quickenborne: België vergelijkt bij Dutroux gevonden DNA met DNA Tanja Groen

  Van Quickenbor­ne: België vergelijkt bij Dutroux gevonden DNA met DNA Tanja Groen

  De Belgische justitie gaat onbekend DNA dat is gevonden in de kelders en bestelauto's van Marc Dutroux vergelijken met dat van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen. Dat gebeurt op verzoek van de Nederlandse justitie. Dat heeft minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open VLD) donderdagavond gezegd in de Nederlandse talkshow Op1. Hij zei verder dat het parket generaal in Luik alle medewerking zal verlenen aan dit verzoek.