De ouders van Mawda werden door premier Charles Michel ontvangen.
Volledig scherm
De ouders van Mawda werden door premier Charles Michel ontvangen. © Photo News

Ouders doodgeschoten Mawda kunnen wellicht een tijdlang in België blijven

De ouders van Mawda, de Koerdische peuter die omgekomen is na een politieachtervolging in Henegouwen, kunnen wellicht langer in België blijven. In de Kamer heeft premier Charles Michel laten verstaan dat de ouders daartoe over verschillende juridische mogelijkheden beschikken. Ze kunnen bijvoorbeeld het statuut van slachtoffers van mensensmokkel aanvragen.

723 reacties

 • Moehmena Rahous

  5 jaar geleden
  De politie moet specialisten oproepen wanneer zij een verdachte auto niet kunnen stoppen ipv te schieten (op weerloze vluchtelingen). Vooral Groen misbruikt vluchtelingendrama's voor eigen politiek gewin om NVA te discrediteren, nu nav verkiezingen. Overlevende kindjes moet men afpakken van onbekwame vluchtelingen-ouders die hervallen in roekeloos gedrag. De ouders van het vermoorde kindje moet men opsluiten wegens schuldig verzuim.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Sommigen beweren dat die ouders BELOOND worden? Beloond met de dood van hun kind???
 • Luk Gonnissen

  5 jaar geleden
  Begrijp echt al de commotie niet goed. Pas de wet toe voor iedereen ook vluchtelingen moeten zich aan de wet houden. Uitzonderingen leiden meestal tot irritatie zoals we kunnen lezen en vastellen.
 • franky van steenberghe

  5 jaar geleden
  proces zoals die buschauffeur met die fietser he die mensen moesten hier niet zijn dus..... Als het mijn kind zou zijn dan zou ik direct chauffeur aanwijzen behalve als ik zelf achter het stuur zou zitten doordenkertje sterkte aan politie en bedankt dat er toch nog iemand is die ONZE samenleving probeert te beschermen,
 • Jan Van Dijck

  5 jaar geleden
  Dit vind ik niet kunnen , overal zijn ze geweigerd en nu gaan wij ze met open armen ontvangen , FOUT
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.