ILLUSTRATIEBEELD. Enkele kinderen genieten van hun boerderijkamp.
Volledig scherm
PREMIUM
ILLUSTRATIEBEELD. Enkele kinderen genieten van hun boerderijkamp. © ThinkStock

Ouders besparen op zomerkampen voor hun kinderen: “Ze willen éérst weten hoe hoog de energiefactuur zal zijn”

Heel wat ouders voor wie geld nooit een probleem was, aarzelen dit jaar plots wél om voor hun kinderen een zomerkamp te boeken. Of ze annuleren een reeds gemaakte inschrijving omdat het niet meer te betalen is. Soms gaat het over kampjes van amper 50 euro.

35 reacties

 • Emi Hergersberg

  3 maanden geleden
  vakantiekampen zijn er hoofdzakelijk gekomen om economische belangen opdat beide ouders zouden kunnen gaan werken. Zo komen er meer belastingen binnenkomen. Wie als ouder minder werkt en zelf voor de kinderen zorgt, houdt met minder stress vaak meer over. Bovendien zou ik voor niks het plezier van een thuisvakantie willen ruilen ...
 • jan boden

  4 maanden geleden
  Met de CM gingen wij met een kartonnen valies op reis, kostte niks en het was allemaal om te lachen.
 • Eric Grosemans

  4 maanden geleden
  Wat zijn we weer goed in andere mensen hun rekening te maken. En als ze dan toch 3X per jaar op vakantie gaan, dan is dat zomerkamp niet meer nodig.
 • Sara Peeters

  4 maanden geleden
  Afzetters zijn de regeringen er is geen stijging die hebben ze zelf gecreëerd. Het gaat om het geld waar ze mee gesmeten hebben tijdens de pandemie. Het geld zit bij de pharma, wetenschap en de grootste deel dat ze aan de zelfstandigen en bedrijven hebben betaald zodat ze niet overkop zouden geraken. Nu betalen jullie nogmaals om die Europese put te dichten. Heeft niks te maken met de Russen ons gas komt van ergens anders. 13% heeft maar Russisch gas. Het zijn gangsters altijd geweest!
 • ANDRÉ OORTS

  4 maanden geleden
  Andre OORTS 50euro voor een zomerkamp is te veel voor hun kinderen maar 3maal per jaar op reis gaan is niet teveel dat kan wel
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.