Wie oude postzegels gebruikt om brieven te versturen kan maar beter goed rekenen van franken naar euro's, waarna ook het beter plakwerk aan bod komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie oude postzegels gebruikt om brieven te versturen kan maar beter goed rekenen van franken naar euro's, waarna ook het beter plakwerk aan bod komt.

Oude postzegels dreigen over twee jaar niks meer waard te zijn: “100.000 verzamelaars zijn geld én hobby kwijt”

Exact 2.566 verschillende postzegels die tussen 1961 en 2007 werden uitgegeven, dreigen over twee jaar hun waarde te verliezen en dat werkt menig filatelist en bezitter van ‘een voorraadje’ postzegels flink op de heupen. Of in de woorden van postzegelexpert Bart Van Acker: “Ze verklaren een waardepapier in euro ongeldig ten voordele van een bedrijf dat 50% in privéhanden is”.

54 reacties

 • Carlos Matos

  2 maanden geleden
  de waarde van die zegels zit toch al lang niet meer in hun gebruik... wat een non-event weer dit, maar betalen we die mensen echt zoveel om zich met dit bezig te houden? moeten ze geen boom gaan redden of iets dergelijks?
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  De vergelijking met belgisch geld gaat niet op. Jarenlang kon men briefjes van 20 en 50 bf nog inwisselen.
 • Patrick Souffriau

  2 maanden geleden
  Al de mensen hun pleziertjes afnemen doen ze
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Het is nu de waarde is wat de gek er voor geeft . En dat zal niet anders worden. EEN ander verhaal is het voor de post frisse zegels. Het is altijd gezegd en geschreven dat dit een geldig betaal middel was. En nu zal een privé instelling dit even veranderen. Een punt om in te grijpen regering .
 • Luc Bonnarens

  2 maanden geleden
  Er zijn veel filatelisten die ook mooi afgestempelde brieven verzamelen . Zoals ik bv . In feit zou de post zegels terug moeten aanvaarden en het geld teruggeven . Dit gebeurde toch ook toen de frank vervangen werd door de euro .
 1. België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnelheid
  21

  België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnel­heid

  Ons land verwacht de komende twee weken de levering van ruim 1,2 miljoen coronavaccins. Dat heeft de taskforce Vaccinatie bekendgemaakt. In de week van 19 april gaat het om 459.700 vaccins, in de week van 26 april zijn dat er 753.030 (inclusief 62.400 vaccins van Johnson & Johnson, waarvan de levering momenteel 'on hold' staat; nvdr). Vanaf eind mei zal de productie van Pfizer echt op kruissnelheid komen, met 733.590 dosissen per week.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen