De Bende van Nijvel richtte op tien oktober 1985 een bloedbad aan in de Delhaize van Aalst.
Volledig scherm
De Bende van Nijvel richtte op tien oktober 1985 een bloedbad aan in de Delhaize van Aalst. © Photo News

Oud-rijkswachter: "Ik moest de bewaking van Delhaize Aalst een half uur vroeger afblazen op dag van raid"

De raid van de Bende van Nijvel op de Delhaize in Aalst was een inside job van de rijkswacht. Dat zou blijken uit een nieuwe verklaring van een oud-rijkswachter. 

133 reacties

 • Albert Laurent

  4 jaar geleden
  Een goeie raad voor de speurders,Awel ja als zij daar mogen gaan zoeken ga eens bij de oude PSC die indertijd in de regering zat en de CVP die gaan u meer vertellen waarom de bende dit hebben gedaan want de reus is maar een uitvoerder de opdrachtgevers zijn van een ander kaliber.
 • Gilles Bkk

  4 jaar geleden
  en dat komt nu pas aan het licht, 30 jaar later, doofpot iemand?
 • Jean Paul Peelis

  4 jaar geleden
  Als ik mij niet vergis moesten de rijkswachters worden afgelost door de lokale politie. Tijdens die aflossing ontstond er een opening van niet-bewaking tijdens dewelke de bende toesloeg. Al destijds werd dit opgemerkt en was er een welles nietes spelletje tussen rijkswacht en politie. Zoiets van "jullie waren te laat ter plaatse" en " jullie waren te vroeg weg". Of dat al dan niet werd onderzocht is mij niet bekend.
 • Fred Fourgon

  4 jaar geleden
  De overval in Aalst was vlak na het Heizeldrama. Remember ?
 • Jan Herremans

  4 jaar geleden
  Uit vroegere artikels: De dag van de overval in Aalst was er een feest bij de rijkswacht. Om die reden mocht de politie de bonen gaan slikken. De reus was in ziekteverlof en niet op dat feestje maar kwam later nog langs. Het is dan ook niet zo onwaarschijnlijk dat de commandant de toelating gaf om een half uur vroeger te vertrekken om ook een deel van het feest bij te wonen. Er zal wel iets serieuzer zijn als Jef zijn mond open doet.
 1. Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatieproblemen: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”
  Royalty
  17

  Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatiepro­ble­men: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”

  In een documentaire die binnenkort uitgezonden wordt op RTBF vertelt koningin Paola (84) uitgebreid over de moeilijkheden die ze meemaakte in haar huwelijk met koning Albert (87). Ze verwijst ook naar de buitenechtelijke dochter van haar echtgenoot, prinses Delphine (53), die sinds vorig jaar officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie. Dat schrijft Paris Match.