Oud-premier Mark Eyskens (86), lid van het partijbureau van CD&V. (archieffoto)
Volledig scherm
Oud-premier Mark Eyskens (86), lid van het partijbureau van CD&V. (archieffoto) © Photo News

Oud-premier Eyskens: “CD&V kan in regering stappen zonder N-VA”

Oud-premier Mark Eyskens gelooft dat CD&V deel kan uitmaken van een regering zonder N-VA. "Alles hangt af van het programma", verklaarde Eyskens (86) vandaag voor aanvang van het partijbureau van CD&V. De stelling van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat de tijd voor confederalisme is aangebroken, doet hij af als larie.

272 reacties

 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  Kris Peeters is de grote overwinnaar, hij heeft zijn riant inkomen voor de komende jaren verzegeld.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Als we het nu eens tot aan de volgende verkiezingen probeerden zonder regering. Dat liep toch gesmeerd tijdens die 547 dagen zonder. Vijf jaar zekerheid dat er geen nieuwe regeltjes, betuttelingen, belastingaanslagen, pestmaatregelen en ondoordachte beslissingen op ons af komen. Dat moet de burger opnieuw moed en een nieuw elan geven.
 • An Vanden Bossche

  3 jaar geleden
  Het actuele programma van de CD&V kennen we intussen, dank zij Kris Peeters. Het is hetzelfde als dat van het ACV. Meteen duidelijk waarom CD&V er onderuit gaat.
 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  NVA en VB hebben op Belgisch niveau samen 14 procent van de stemmen en de socialisten 16,7. Blazen die nationalisten dan niet wat hoog van de toren? NVA noch VB zijn nodig.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Confederalisme houdt in dat je gelijkwaardige partners bent in wat je samen doet en beslist. Hoe zou dat dus iets veranderen over dat geweeklaag van Vlaams nationalisten dat Vlamingen ondervertegenwoordigd zijn. Het bevestigd enkel die ondervertegenwoordiging en legt die zelfs vast. Maar het zou wel toelaten om de sociale zekerheid te splitsen zodat die verder afgebouwd kan worden door de werkgevers.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?