Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden.
Volledig scherm
Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden. © Photo News

Oud-politieman getuigt: "Bewaking Delhaize enkele dagen voor overval Bende van Nijvel afgeblazen"

Een voormalig lid van de gerechtelijke politie heeft vanmorgen een getuigenis afgelegd bij de politie over de Bende van Nijvel. Dat zegt VTM Nieuws. Volgens de ex-politieman werd de bewaking van de Delhaize in Aalst een paar dagen voor de laatste overval op 9 november 1985 afgeblazen. 

26 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  4 jaar geleden
  @ Geert Jonckheere, Je kan de naza(d/t)en nog altijd posteren op en aan de "port" van de in- , uit- en afvoer van een staat, kwestie om "grenzen" te stellen (aan ambetante onderzoeken, onderzoeksrechters, lastige getuigen en verontrusten van feodale en te liberale families) en een "criminele" loge is daar toch een ideale dekmantel voor, toch ? Geef ze een Latijnse naam en je hebt direct de "knikkers" en pilarenbijters en hun valse kruisjesdragers bij.
 • Fons Billen

  4 jaar geleden
  de eerste 50 jaar komt de waarheid hier nooit boven water , er zijn te veel belangrijke personen mee gemoeid !
 • Willy Niclaes

  4 jaar geleden
  1 van de 2 liegt , verleden week was er 1 die zei dat de bewaking en half uur voor de aanslag werd afgeblazen ,deze zegt dagen op voorhand . Ze strompelen over hun eigen voeten om verklaringen af te leggen om in de media te komen .1 Journalist wist het allemaal wel René Hacqain van Le Soir , heeft er trouwens toen een boek over geschreven , die de eerste dag uit de handel werd genomen ,daar durft niemand naar verwijzen ,dit is misschien een tip voor de redactie van HLN
 • Fons Casteels

  4 jaar geleden
  Inderdaad Walter, de getuigen spreken zichzelf tegen, en toch worden ze beiden geprezen en geloofd. Nee: wie de "bewijzen" van de laatste weken objectief bekijkt, moet jammer genoeg vaststellen dat het enkel geruchten zijn. En het blijft maar duren: "De Staercke verkende het warenhuis drie uur voor de overval". Bewijs? Een anonieme bron... Of erger: het staat in het boek van Vermassen...
 • bert paulussen

  4 jaar geleden
  Hier stinkt iets enorm...
 1. Voorraad coronavaccins in ons land stijgt naar 6 miljoen en er zijn nog 2 miljoen dosissen op komst: wat gaat daarmee gebeuren?

  Voorraad coronavac­cins in ons land stijgt naar 6 miljoen en er zijn nog 2 miljoen dosissen op komst: wat gaat daarmee gebeuren?

  Met een nieuwe levering van bijna een miljoen dosissen van het Pfizervaccin is de voorraad coronavaccins in ons land gisteren gestegen tot bijna zes miljoen. In november en december worden nog eens meer dan twee miljoen dosissen verwacht. Nochtans krijgt voorlopig maar een beperkt deel van onze bevolking een derde spuitje. Wat zal er dan met de rest van de voorraad gebeuren? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit aan HLN.