- archiefbeeld -
Volledig scherm
PREMIUM
- archiefbeeld - © James Arthur

(Oud-)leden over hun schachtenverkoop: "Kan je het bedenken, dan is het wellicht ooit aan een schacht gevraagd”

Hangt het van de Universiteit Antwerpen af, dan mag het gedaan zijn met schachtenverkopen voor of na een studentendoop. Er is immers geen controle op wat met schachten gebeurt zodra ze ‘eigendom’ zijn van hun meester. Wat mag het daglicht dan niet zien? We spraken een aantal (oud-)leden van verenigingen en clubs over wat hoe het er in hun tijd aan toe ging. 

 1. Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnikovs in beslag genomen

  Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehou­den, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnik­ovs in beslag genomen

  In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?