Gepensioneerd magistraat Freddy Troch, tot 1990 belast met het onderzoek naar de Bende-overval op de Delhaize van Aalst waarbij acht mensen om het leven kwamen.
Volledig scherm
Gepensioneerd magistraat Freddy Troch, tot 1990 belast met het onderzoek naar de Bende-overval op de Delhaize van Aalst waarbij acht mensen om het leven kwamen. © VRT

Oud-Bende-speurder Freddy Troch: "Ze waren bang dat we andere potjes zouden opentrekken"

Oud-onderzoeksrechter Freddy Troch die jarenlang belast was met het onderzoek naar de overval van de Bende van Nijvel in Aalst, heeft na meer dan twintig jaar het stilzwijgen doorbroken in het tv-programma Van Gils en Gasten.

156 reacties

 • eric debanne

  3 jaar geleden
  Tuurlijk blijven die doofpoten voor altijd dicht ... We zouden nogal verschieten wat er uit zou kunnen komen en welke grote heren bij. Betrokken waren destijds ...en nu nog mss ?
 • joseph dijck

  3 jaar geleden
  En waarom mochten die andere potjes ook niet open,of stonken die ook te fel.Als onderzoeksrechter heb je toch het recht om onderzoeksdaden te stellen en kan je als je op zaken uitkomt die niet comform de wet zijn iemand anders inschakelen om deze te onderzoeken.
 • joseph dijck

  3 jaar geleden
  En waarom mochten die andere potjes ook niet open,of stonken die ook te fel.Als onderzoeksrechter heb je toch het recht om onderzoeksdaden te stellen en kan je als je op zaken uitkomt die niet comform de wet zijn iemand anders inschakelen om deze te onderzoeken.
 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  Bangelijk...om van te beven en te shaken en er iets aan uw hart van over te houden. en de wijze (h)erkent de hoofdrolspelers van dit (tegen het gepeupel)theater.
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Zo zie je hoe diep die stinkende rioolput is en wij gewone burgers mooi in het gareel lopen....
 1. Wout Bru én Roger Van Damme hebben er nieuwe plannen: Durbuy, meer dan ooit het nieuwe Bourgondië
  PREMIUM
  4

  Wout Bru én Roger Van Damme hebben er nieuwe plannen: Durbuy, meer dan ooit het nieuwe Bourgondië

  Corona of niet, Durbuy wordt de komende maanden een nòg groter paradijs voor bourgondiërs dan het al was. Niet alleen openen Wout Bru en Marc Coucke er binnenkort een potentieel sterrenrestaurant rond de Franse kunstenaar Marcel Duchamp, daarnaast strijken met ‘Désirée’ ook de pannenkoeken en kaaskroketten van Roger Van Damme in het Belgisch-Luxemburgse stadje neer: “Geen betere plek om een nieuwe eetzaak te openen dan het bruisende Durbuy”, aldus Van Damme.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken