Dave Monfort
Volledig scherm
Dave Monfort © VTM NIEUWS

Organisator La Boum Test reageert op afblazen event: “Uitgesteld naar dag met beter weer”

Het collectief L'abîme, dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement La Boum 2 organiseerde, ziet af van de organisatie van La Boum Test, een nieuw evenement dat normaal gezien vandaag in het Ter Kamerenbos zou plaatsvinden. Dat heeft het collectief gisteren laten weten via Facebook. De organisator reageerde vanavond voor het eerst voor de camera’s van VTM NIEUWS en liet weten dat het event uitgesteld werd naar een dag met beter weer. 

 1. RECONSTRUCTIE. Hoe een verboden maar gezellig feestje opnieuw ontaardde in geweld:“Politie heeft begrip getoond, maar de jongeren toonden geen respect”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een verboden maar gezellig feestje opnieuw ontaardde in geweld:“Politie heeft begrip getoond, maar de jongeren toonden geen respect”

  Een regen van projectielen, het waterkanon, gewonde agenten en drie arrestaties. Omstreeks 1.30 uur vannacht liep het dan toch weer fout in onze hoofdstad. Nochtans leek omstreeks middernacht alles nog koek en ei. Niet chargeren maar kalmeren was deze keer de tactiek van de politie en de burgemeester, maar het liep mis. Een reconstructie van een mooie dag die eindigde met een sisser.
 2. Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatregelen, maar “wordt niet laatste Overlegcomité over corona”

  Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatrege­len, maar “wordt niet laatste Overlegco­mité over corona”

  Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt niet het laatste over corona, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk wel beslist over het afschaffen van de meeste overblijvende coronamaatregelen, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag. Ook moet het mogelijk zijn om het mondmasker zo veel mogelijk los te laten tegen september, “als de evolutie blijft zoals ze nu is”.
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag
  PREMIUM
  Brussel

  RECONSTRUC­TIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag

  “Waar is dat feestje? Hier is dat feestje.” Op de weide tussen duizenden dansende jongeren zonder mondmasker. Bij de brandstapel waar selfies genomen worden. Tussen het traangas en het waterkanon. Het Brusselse Ter Kamerenbos werd voor de tweede keer een slagveld na het illegale evenement La Boum 2. Een vredevol anti-maatregelenfeest dat eindigde in een regen van rookbommen, traangas en takken. Niet toevallig. Want een blik achter de (smartphone-)schermen van de relschoppers leert hoe ze waren voorbereid. En intussen staat het volgende ‘feestje’ al gepland. Reconstructie van La Boum 2.