Organisator La Boum 2: “Geweld is begonnen toen politie is tussengekomen”

L’abîme Team, het collectief achter het illegale evenement La Boum 2, legt de schuld van het geweld dat zaterdag is uitgebroken in het Ter Kamerenbos bij de politie. Dat heeft de woordvoerder laten verstaan in VTM Nieuws.

124 reacties

 • Erwin De Mulder

  1 week geleden
  Gaan feesten met de hamer in de hand....dat moet plezant zijn! Ongetwijfeld!
 • louis reinquin

  1 week geleden
  Dat is nu nog beter. Nu zou de politie nog niet meer mogen tussenkomen.
 • Patricia Jordaens

  2 weken geleden
  Nu gaan ze de schuld op de politie schuiven. Het zijn zij zelf die een illegaal feest georganiseerd hebben. En die mannekes op de foto's zien er niet uit alsof ze naar een feest gaan hé. Dat zijn gewoon amokmakers.
 • andre Van Meirvenne

  2 weken geleden
  Onvoorstelbaar dat er in deze tijd nog zoveel jonge mensen zijn die zich laten opjutten om de wetten te overtreden door een stel onnozelaars die in onze maat schappij niets voorstellen en nooit iets zullen betekenen. Denk toch eens na, Julie zijn de toekomst van dit land en laat eens merken dat u ook bezorg bent.
 • François Colman

  2 weken geleden
  die helden met hun maskers opsporen en laten betalen wanneer u zich verveelt ga in de zorg werken dan kan u ook een masker dragen
 1. OVERZICHT. Minder dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen
  Play
  17

  OVERZICHT. Voor het eerst sinds maart minder dan 2.000 coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  Er liggen nog 1.921 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 647 op de intensieve zorg liggen. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames neemt af. Het is geleden van 13 maart dat er nog minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizen lagen.
 2. Brusselse politie ontvangt aanvraag voor La Boum 3 op 29 mei, Verlinden roept organisatoren opnieuw op om in gesprek te gaan

  Brusselse politie ontvangt aanvraag voor La Boum 3 op 29 mei, Verlinden roept organisato­ren opnieuw op om in gesprek te gaan

  L’abîme Team, het collectief achter La Boum 2, heeft bij de Brusselse politie een aanvraag ingediend voor La Boum 3. Dat maken ze zelf bekend op hun Facebookpagina en wordt ook bevestigd door de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Op 29 mei willen ze opnieuw in het Ter Kamerenbos verzamelen. Minister van Binnenlandse Annelies Verlinden (CD&V) liet bij HLN Live uitschijnen dat La Boum 3 als testevenement zou kunnen georganiseerd worden, maar lijkt daar nu op terug te komen. “Voor organisatoren die zich buiten het wettelijk kader plaatsen, zoals de organisatoren van La Boum 1 en 2, is alleszins geen plaats”, zegt ze in een mededeling.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”