Volledig scherm
© Thinkstock

Organisaties vragen versoepeling van regels voor ongetrouwde, binationale koppels

De collectieven ‘Love Is Not Tourism Belgium’ en ‘Belgians separated from loved ones by travel bans’ vragen aan de federale regering een versoepeling van de regels voor ongetrouwde, binationale koppels. Ze vragen ook alternatieve mogelijkheden voor visumaanvragen voor partners van Belgen die omwille van verschillende redenen niet tot de Belgische ambassade in hun land van residentie kunnen geraken.

 1. Achtervolging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt
  Play
  Machelen

  Achtervol­ging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt

  Op de E19 in Machelen is dinsdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. Volgens de eerste vaststellingen ging het om een achtervolging, waarbij een voertuig met drie inzittenden frontaal op een bestelwagen knalde. De drie inzittenden, waaronder een 20-jarige uit Schaarbeek, lieten daarbij het leven. De bestuurder van de bestelwagen is lichtgewond en zag zijn leven naar eigen zeggen voorbij flitsen.
 2. Homokoppeltje schuimt tal van B&B’s af, maar betaalt rekeningen niet: “Dader wint vertrouwen door zich voor te doen als lid van N-VA”
  PREMIUM
  Dendermonde/Sint-Niklaas/Hamme/Zele/Temse/Lokeren

  Homokoppel­tje schuimt tal van B&B’s af, maar betaalt rekeningen niet: “Dader wint vertrouwen door zich voor te doen als lid van N-VA”

  Alsof B&B’s het in deze coronacrisis nog niet moeilijk genoeg hebben, kregen een pak ervan in de ruime regio rond Dendermonde en in het Waasland af te rekenen met oplichting. De voorbije weken en maanden kregen ze stuk voor stuk een homokoppeltje over de vloer. “De grote sier uithangen en nachten bijboeken dat wel, maar de rekeningen betalen gebeurde niet”, vertellen uitbaters. Pittig detail: de dader won vertrouwen door te vertellen dat hij lid is van N-VA Sint-Niklaas. Daar zijn ze hem echter al sinds vorig jaar liever kwijt dan rijk. Wegens oplichting...