Een Turkse A400M (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een Turkse A400M (archiefbeeld). © REUTERS

Organisaties dringen aan op betere controle Vlaamse wapenexport: “Deel komt terecht in conflictgebieden”

Vijftien middenveldorganisaties, waaronder Amnesty International en 11.11.11.,  roepen Vlaams minister-president Jan Jambon op om meer controle uit te oefenen op de eindbestemming van de Vlaamse wapenexport. Volgens de organisaties komt een deel van de Vlaamse wapenexport door de gebrekkige controles terecht in conflictgebieden.

18 reacties

 • Jan Van de Velde

  7 maanden geleden
  Zalig de gelovigen want zij zullen god zien! Die organisaties zouden moeten weten dat de gelding van Belgische wetten en de controlebevoegdheid van Belgische overheden ophouden aan onze staatsgrens. Ook met een contract kan de producent of leverancier niet beletten dat een klant na de levering en betaling de wapens doorverkoopt aan derden.
 • Erik Bervoets

  7 maanden geleden
  Tja, als er geen conflict is heb je geen wapens nodig. Of is dat met teveel boerenverstand nagedacht?
 • An Peeters

  7 maanden geleden
  logisch, net als de Waalse wapens en Amerikaanse in conflictgebieden aankomen.
 • Jos Theys

  7 maanden geleden
  Elk metaal of andere stof kan gebruikt worden voor wapens te maken. Wapens om af te schrikken of om zich te verdedigen moeten bestaan. Wie wapens misbruikt is schuldig en dat heeft ook altijd bestaan. Maar sociale organisaties die een deel van de winst komen opeisen, die het land plat leggen voor meer macht en die dan komen vertellen "je mag geen koord verkopen want daar worden mensen mee opgehangen" dat zijn hypocrieten waar we de neus van vol hebben.
 • Willy Bogaert

  7 maanden geleden
  Leveren doet altijd iemand