Sarah Melis.
Volledig scherm
Sarah Melis. © RV

Organisatie plant nieuwe betoging tegen coronapas in januari

Op 9 januari vindt in Brussel opnieuw een betoging plaats tegen het huidige coronabeleid. Dat bevestigt persagentschap Belga. De eerste coronabetoging van de organisatie Samen voor Vrijheid bracht op 21 november 35.000 mensen op de been, de organisatie spreekt zelf van het dubbel aan demonstranten.

 1. “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt
  PREMIUM

  “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabeto­ging van zondag heimelijk heeft gekaapt

  Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Live optreden van VTM NIEUWS-journalist tijdens betoging in Brussel wordt verstoord: “Leugenaars, jullie moeten eerlijk zijn”
  Play

  Live optreden van VTM NIEUWS-journalist tijdens betoging in Brussel wordt verstoord: “Leugenaars, jullie moeten eerlijk zijn”

  Onze journalist Ken Van Beversluys was bezig met zijn live-interventie tijdens het VTM NIEUWS van 13 uur toen dat plots onderbroken werd door verschillende betogers in Brussel. Daar komen minstens 20.000 mensen samen om te betogen tegen de coronapas. Van Beversluys interviewde Sarah Melis van de organisatie toen plots een aantal betogers het interview onderbraken. Bekijk in bovenstaande video het hele fragment.