Theo Francken.
Volledig scherm
Theo Francken. © Photo News

Orde van Vlaamse Balies snoeihard voor Francken: “Begrijpt niets van fundamenten rechtsstaat”

De Orde van Vlaamse Balies, die alle advocaten aan de Vlaamse balies overkoepelt, zegt verbijsterd te zijn over uitspraken van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Die noemde de vernietiging van de verhoogde retributie voor de aanvraag van een verblijfsvergunning door de Raad van State een verkeerd signaal.

418 reacties

 • Luc Van Hauwermeiren

  1 jaar geleden
  Wat voor de orde de fundamenten van een rechtsstaat betekenen, is in feite gewoon werkzekerheid voor hun.
 • Rudy Reynders

  1 jaar geleden
  Francken heeft dus een punt volgens de balie alleen niet voldoende gemotiveerd, dus blijven indienen tot de motivering voldoende is. Doen de advocaten ook, kassa kassa.
 • Carl Op de Beeck

  2 jaar geleden
  Hoeveel maal nog moet de onbekwaamheid van Nva-politici aangetoond worden?
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Onze fundamenten van de rechtsstaat dateren nog uit de tijd van Napoleon. Verfranst tot en met. Nu is België in de overheersend een Vlaams land, met een Vlaamse cultuur. De verfransing in onze instellingen moet er uit.
 • F Claerbout

  2 jaar geleden
  Als je bedenkt hoe je een lid van de Orde van Vlaamse Balies kan worden, dan is het niet verwonderlijk dat hun uitspraak politiek gekleurd is. Misschien moeten de leden van de Orde van Vlaamse Balies eens de principes van democratie en scheiding der machten eens proberen te begrijpen?
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar