photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Orde van Vlaamse Balies ontstemd over politie-afluistering van gesprekken tussen advocaten en cliënten

De Orde van Vlaamse Balies (OVB) is ontstemd over het nieuws dat de politie van een zone in Oost-Vlaanderen mogelijk vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en hun cliënten afluisterde. De Orde interpelleert daarover minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Volgens de Orde gaat het om de politiezone Erpe-Mere/Lede.

11 reacties

 • Jean Pierre Kimpe

  2 weken geleden
  Waar is de tijd dat schuld bewezen moest worden. Van rechtsstaat tot politiestaat waarbij advocaat en beklaagde direct als crimineel worden gezien? Goe bezig.
 • Fanny Konings

  2 weken geleden
  Criminelen aan de macht dus, omgekeerde wereld tegenwoordig, de politie zou alle middelen Indien nodig moeten kunnen hanteren en hiervoor ondersteuning is broodnodig
 • Jef joossens

  1 maand geleden
  Men zou zelfs moeten verplichten om alle gesprekken te laten uitvoeren in het bijzijn van een inspecteur. Als je niets misdaan hebt dan kan je toch vrijuit spreken? Zo kan ook een advocaat niet met leugens komen opdraven of louche tips geven om zijn client vrij te krijgen.
 • Michiel Renne

  1 maand geleden
  Dit is waarschijnlijk de enige techniek die de waarheid bovenhaalt! Ik kan het dus alleen maar toejuichen. En verder zijn de advokaten intussen nog grotere bandieten dan die die ze helpen ongestraft weg te komen.
 • Kurt Saron

  1 maand geleden
  Erwin De Meyer een expert aan het woord proficiat voor je uitleg NOT