ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Orde der Artsen opent jacht op antivax-huisartsen

De Orde der Artsen zal dokters vervolgen die onwaarheden vertellen over coronavaccins en zo de vaccintwijfel in de hand werken. Er zijn al een paar procedures gestart, enkele sancties zijn al uitgesproken, schrijft Het Nieuwsblad.

136 reacties

 • Alfons LABIE

  1 maand geleden
  Als het zo goed is,waarom wil noch de overheid noch de pharma verantwoordelijkheid willen nemen voor de korte en lange termijn mogelijke bijwerkingen. Ik wacht wel op janssen.
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Vrije meningsuiting is een politiek recht; het betekent dat alle Belgen het recht hebben publiek mede te delen wat zij van hun overheid verwachten als tegenprestatie voor hun belastinggeld. Het is geen vrijgeleide om onzin of leugens uit te kramen; dit getuigt eerder van een gebrek aan respect voor de medeburgers.
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Sommigen kennen blijkbaar het grote verschil niet tussen een eigen mening hebben en onwaarheden verkondigen .
 • Liliane Goret

  2 maanden geleden
  Die dokters hebben het recht om hun visie over dat vaccin te kennen te geven . Wanneer zij twijfelen of dit vaccin wel veilig is hebben ze even veel recht om dit mede te delen dan de andersdenkenden . Ik wil zeker geen vaccin van Pfizer of AstraZeneca . Wanneer ik het Johnson vaccin niet kan hebben zal ik weigeren om het vaccin te nemen . Ik heb toch zeker het recht om te bepalen wat er in mijn lichaam wordt gespoten ?
 • Betty Neels

  2 maanden geleden
  Om kritische dokters te stigmatiseren, spreekt men nu over "nanobots" -ik heb nog geen enkele dokter horen beweren dat deze zitten in de covid-vaccins. Dit hier is een manier om alle dokters de mond te snoeren. En als dokter: indien men zelf het vaccin niet neemt of het ook niet wil voor z'n eigen familie... moet die dokter dan toch zijn patiënten vaccineren? Het is een onmogelijke situatie voor dokters die het beste voor hebben met hun patiënten
 1. Meer dan 18.000 verdwijningen van minderjarige vreemdelingen in Europa laatste drie jaar

  Meer dan 18.000 verdwijnin­gen van minderjari­ge vreemdelin­gen in Europa laatste drie jaar

  Tussen 2018 en 2020 zijn in Europa 18.292 verdwijningen geregistreerd van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Dat berichten Knack en De Standaard op basis van een onderzoek van journalistencollectief Lost In Europe, waar Knack en De Standaard aan meewerkten. Het daadwerkelijke aantal verdwijningen ligt sowieso nog hoger. Meerdere landen - waaronder Frankrijk en Roemenië - registreren de verdwijningen niet.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen