Noodopvangplaatsen voor vluchtelingen op de ambachtelijke site van Infrax, Lubbeek.
Volledig scherm
Noodopvangplaatsen voor vluchtelingen op de ambachtelijke site van Infrax, Lubbeek. © Tim Dirven

Opvangcentrum Lubbeek verwacht vanavond eerste groep van 50 vluchtelingen

VluchtelingencrisisVanavond wordt een eerste groep van 50 asielzoekers verwacht in het open opvangcentrum dat Fedasil inricht op de site van Infrax in de ambachtelijke zone langs de Diestsesteenweg in Lubbeek, de thuisbasis van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Volgens dienstdoend burgemeester Tania Roskams (N-VA) gaat het om gezinnen en alleenstaande vrouwen.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”
  Play
  235

  Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”

  Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de ­bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de satirische website 't Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Pieter Strauven, woordvoerder van het parket Limburg, bevestigt aan HLN LIVE dat er een opsporingsonderzoek is gestart. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft in de commissie Economie vanochtend laten weten dat de subsidies aan Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot het onderzoek is afgerond.