Anke Vandermeersch, Filip Dewinter en Sam Van Rooy bij de voorstelling van de nieuwe campagne.
Volledig scherm
Anke Vandermeersch, Filip Dewinter en Sam Van Rooy bij de voorstelling van de nieuwe campagne. © Klaas De Scheirder

Opvallende kiescampagne van Vlaams Belang: "Nieuwkomers? Die maken we zelf"

Vlaams Belang trapt haar kiescampagne af met een opvallend campagnebeeld. Bij de foto van een vrouw met zwangere buik staat het opschrift: "Nieuwkomers? Die maken we zelf." De poster heeft opvallend veel gelijkenissen met die van AfD, het radicaal-rechtse 'Alternative für Deutschland'.

84 reacties

 • Dirk Teirlynck

  5 jaar geleden
  Veel nieuwkomers beschouwen een hoop kinderen krijgen als een investering. Kindergeld, sociale woning, verhoogde uitkeringen enz. Het begint pas echt goed op te brengen vanaf het derde kind dus kindergeld beperken tot 2 of 3 kinderen zou al veel oplossen.
 • ka Van der Linden

  5 jaar geleden
  AfD heeft dezelfde tekst, wat niet wil zeggen dat het VB ongelijk heeft. Ga ervoor VB !
 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Heb FDW ooit eens horen spreken voor een rechts conservatieve denktank in de VS en ik moet zeggen dat ik die man sindsdien alleen maar sympathieker vind. En Freddie hieronder is vergeten wat een cordon sanitair is. En Abdelmalik ik kan wel meer dan één voorbeeld noemen maar die mogen van de pc redactie niet worden gepost en verder is de ruimte voor de tekst ook veel te klein om ze allemaal correct op te noemen, maar we kunnen beginnen met halal slachten?
 • jozef claes

  5 jaar geleden
  Massaal op het Vlaams belang stemmen,dan kunnen zij "wel" de hand uitsteken naar partijen die een heel klein beetje in hun richting denken.Dan pas zul je van verandering,echte verandering kunnen spreken.Nooit zijn zij afgeweken van hun kiesbeloftes om aan de graaipotten te zitten,nietwasr nva,cdnv en vld...
 • Corps Deluxe

  5 jaar geleden
  Haha goed gevonden
 1. Yorick (47) heeft niet lang meer te leven en gaat nog zoveel mogelijk eten in toprestaurants: “In mijn extra time wil ik genieten”
  PREMIUM

  Yorick (47) heeft niet lang meer te leven en gaat nog zoveel mogelijk eten in toprestau­rants: “In mijn extra time wil ik genieten”

  “Mijn toekomst is niet rooskleurig, maar de dagen die me resten probeer ik in te kleuren zoveel als kan.” De Limburgse topfotograaf Yorick Jansens (47) is ongeneeslijk ziek en leeft in extra time. Maar op zijn ‘laatste culinaire roadtrip’ langs de beste restaurants in de Lage Landen maakt hij er samen met zijn vrouw Isolde het beste van. “Twee maand geleden kreeg ik geen hap meer door mijn keel en zie me hier nu zitten. Lekker tafelen is mijn beste medicijn.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.