Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Opvallende cijfers: minder mensen kregen euthanasie tijdens coronacrisis

In 2020 ondergingen minder mensen euthanasie vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit het tweejaarlijks verslag van de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie, die meteen ook ijvert voor een opheffing van de anonimiteit in de euthanasiewet.

 1. Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “terreurdreiging”: vlucht uiteindelijk vanmorgen vertrokken

  Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “ter­reurdrei­ging”: vlucht uiteinde­lijk vanmorgen vertrokken

  Zo’n veertien passagiers, onder wie ook Belgen, hebben dit weekend vastgezeten op het eiland Zanzibar, in het Oost-Afrikaanse land Tanzania. De vlucht van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam naar Schiphol, die normaal gezien vrijdag had moeten plaatsvinden, werd geannuleerd vanwege een terreurdreiging in de stad. Ondertussen is het probleem opgelost, meldt TUI-woordvoerster Sarah Saucin. De gestrande passagiers konden vanmorgen eindelijk veilig naar huis vertrekken, zegt ze.
 2. Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcentrum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”
  PREMIUM

  Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcen­trum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”

  “Ik wist niet af van het bestaan van Zorgcentra na Seksueel Geweld. Tot ik op zaterdag 7 januari uitging en er vermoedelijk verkrachtingsdrugs in mijn glas is gedaan”, zegt een twintigjarige studente aan de lerarenopleiding. De huisdokter was nog niet op de hoogte en stuurde haar eerst naar de politie. “Er is wel een agent mee naar huis gegaan om de lakens in beslag te nemen, de tampon met zijn sperma op en mijn onderbroek.”