Hilde Crevits
Volledig scherm
Hilde Crevits © BELGA

Opvallend voorstel van Crevits: “Na 6 maanden geen federale regering? Dan nemen deelstaten macht over”

Als er na zes maanden geen federale regering is, dan nemen de deelstaten de macht over. Zo luidt het opvallende voorstel van Viceminister-president én Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V). “De oplossing voor de impasse vandaag”, vertelt de politica aan de Krant van West-Vlaanderen.

297 reacties

 • De Metsler Marc

  1 jaar geleden
  nee nieuwe verkiezingen moeten er komen en niet zoals de lozers gelijk gij die samenspannen en een regering maken die onbekwaam zijn, NVA en VB hebben gewonnen dus die moeten de regering maken en wees maar zeker nieuwe verkiezingen komen er en dan zijn jullie allemaal onder het verkiezings niveau en dan is VB de winnaar maar ja ge duikt liever door het venster he met uwen Imam Somers
 • KURT verheyen

  1 jaar geleden
  goed voorstel. doen!
 • Christophe Vandepoel

  1 jaar geleden
  Ik weet iets beter. Na 1 maand geen regering, geen loon of vergoedingen meer tot ze een regering gevormd hebben.
 • Mieke Vanneste

  1 jaar geleden
  Knap voorstel!
 • Vanaudenaerde Philippe

  1 jaar geleden
  Geen regering na 6 maanden = nieuwe verkiezing . En niet eigen portefeuille met alle soorten arrangementen tussen vriendjes om aan de macht te blijven ! Stop met de cordon sanitaire . Deze Staat is een dictatuur aan he worden zonder respect voor de mening van het volk zoals in Witte Rusland .
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.