In de Facebook-groep 'Als 1 achter Jürgen' werden steunbetuigingen gedeeld, zoals een fotomontage van de (Franse) filmposter van 'Saving Private Ryan'.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Facebook-groep 'Als 1 achter Jürgen' werden steunbetuigingen gedeeld, zoals een fotomontage van de (Franse) filmposter van 'Saving Private Ryan'. © rv/AP

Opvallend veel Russische interesse in steungroep Conings: “We moeten ons zorgen maken”

Hoewel Facebook het profiel van de gezochte extremistische korporaal Jürgen Conings en de grootste steungroep offline haalde, blijft zijn gedachtegoed zich op sociale media zoals Telegram verspreiden. Dat zegt de Nederlandse internetexpert Henk van Ess, die ook onderzocht welke Facebookgroepen verwezen naar de verwijderde steungroep.

20 reacties

 • Karel Vandenabeele

  1 jaar geleden
  Aaah daar hebben we weer het russische gevaar. Op tijd boven halen zodat we zeker geen sputnik vaccin vragen.
 • Jean-Marie Gijsen

  1 jaar geleden
  Het uiteindelijke resultaat wordt nu onder het vergrootglas gehouden. En de oorzaak ?
 • michel vandewiele

  1 jaar geleden
  Met dank aan al die onnozelaars die meeheulen en Conings ophemelen, beseffen niet aan wat ze meewerken. Hopelijk valt hun euro.
 • Freddy Sonnemans

  1 jaar geleden
  Gaan we die toer op?
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Hun eigen onbekwaamheid proberen weg te moffelen dat is het enige waar onze regeringen in uitblinken.Het zijn de Russen of,de Chinezen een veel gebruikt zondebok verhaaltje.Ingefluisterd door de EU en Biden?
 1. Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jambon

  Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jam­bon

  De Vlaamse regering blijft vanavond achter de schermen voortwerken aan een akkoord over de begroting en een compromis over het groeipakket. Een doorbraak of akkoord lijkt niet voor meteen. Er is druk overleg geweest in werkgroepen en er waren volop telefonische contacten, maar de ministers hebben nog niet opnieuw samen aan tafel gezeten. Het ziet ernaar uit dat het morgen erop of eronder wordt voor de regering-Jambon.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.