De interfederale woordvoerders, Steven Van Gucht en Emmanuel André. De modellen voorspellen in het meest gunstige scenario eind deze maand al het hoogtepunt.
Volledig scherm
De interfederale woordvoerders, Steven Van Gucht en Emmanuel André. De modellen voorspellen in het meest gunstige scenario eind deze maand al het hoogtepunt. © Photo News

Optimisme kwam zoals gevreesd te vroeg: “Modellen voorspellen piek begin april”

De piek van de corona-epidemie in ons land zal mogelijk begin april bereikt worden. Dat hebben de interfederale woordvoerders, Steven Van Gucht en Emmanuel André, gezegd tijdens de dagelijkse persconferentie over Covid-19.

9 reacties

 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Dat klopt er is niet getest dus de werkelijke toestand is tot op heden niet gekend. Een hoop laatste fuifnummers zijn nog wat virus gaan verzamelen en hebben nog gauw een hoop mensen aangestoken. Die moeten nog in de statistieken komen eind volgende week.
 • Ivan Willems

  3 jaar geleden
  Met alle respect voor de virologen en wetenschappers, dit wisten we toch al, al wie zijn verstand gebruikte.
 • Francis smet

  3 jaar geleden
  Geef het nu toch gewoon toe dat jullie niet weten hoe het virus zich gaat gedragen, en dat jullie maatregel afhangen van wat men in het buitenland doet en op korte termijn wat verbetering van de toestand geeft. Maar ik vrees dat we niet over weken of maanden moeten praten maar aan minstens een jaar moeten denken. Wat dan,gaat men de bevolking een jaar in quarantaine kunnen houden, denk van niet. En na een paar maanden de teugels vieren zal waarschijnlijk een heropleving veroorzaken van het virus
 • Patrick Verbelen

  3 jaar geleden
  Er is geen reden om optimistisch te zijn, als we gaan kijken naar het percentage besmettingen ten opzichte van het aantal inwoners doen we het met 0,054 % niet zo goed. Ter vergelijking: Italië 0,120 %, Spanje 0,115 %, Duitsland 0,049 %, Nederland en Frankrijk 0,038 %
 • Valentijn De Ridder

  3 jaar geleden
  De besmettingscijfers zijn nogmaals voor interpretatie vatbaar. Tot vorige week gebeurden de tests eerder in uitzonderlijke gevallen. Gezien de druk om meer tests uit te voeren werd opgedreven en gezien het feit dat dit effectief ook meer gebeurt de laatste dagen liggen de officiële besmettingscijfers dus effectief hoger in de statistieken. Vroeger wisten ze dat de besmettingen hoger lagen dan de statistieken aangaven. Nu stijgen ze mee met het aantal testen die meer worden gedaan.
 1. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.
 2. IN KAART. Grote verschillen in coronabesmettingen per gemeente, vooral Limburg zwaar getroffen

  IN KAART. Grote verschil­len in coronabe­smet­tin­gen per gemeente, vooral Limburg zwaar getroffen

  Er zijn de afgelopen 24 uur 42 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 220 brengt. Er werden ook 1.298 nieuwe besmettingen vastgesteld, een verdubbeling van het aantal besmettingen een dag eerder. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 2.652 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 536 nieuwe patiënten opgenomen. Op intensieve zorgen liggen 605 personen. Bekijk onderaan dit artikel de geografische verspreiding van het virus.