Opslag voor wie uitkering of ambtenarenloon krijgt: wellicht drie verhogingen op jaar tijd

De sociale uitkeringen en ambtenarenlonen zullen begin 2022 met 2 procent stijgen, doordat de spilindex in december overschreden zal worden. Dat voorspelt het Planbureau. De instelling verwacht bovendien een nieuwe overschrijding in augustus 2022. Als dat bevestigd wordt, zullen de uitkeringen en ambtenarenweddes een derde keer verhoogd worden op dertien maanden tijd.

149 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  5 maanden geleden
  Het gekrakeel over pensioenen wordt zo stilaan te veel van 't goede en vooral privè.Wel een tip,de meesten hebben toch een gratis wagen in de privè(ondertussen al 1 miljoen) wel spaar ieder maand een bedrag van 600€ (die je anders voor wagen moet uitgeven om op werk te geraken)en dan heb je na 45 jaar een extra pot van 324000€ en dit samen met wettelijk pensioen en tweede pijler is er niks om nog over te klagen,'t is niet zo dat die met hun gratis wagen maar 1000€ verdienen,eerder 2500€ .
 • johan van Oevelen

  5 maanden geleden
  dat het werkvol oplsag krijgt vind ik niet erg (ambtenaar, bediende arbeider, etc) maar de politici hun loon wordt ook al voor de derde keer geindexeerd...daar heb ik het vele moeilijker mee in deze tijden van crisis. Mensen met een zeer hoog nettoloon (vgl de gewone werkende burger) zouden dit moeten afstaan. Dat zal ook alleen gebeuren als pasen en pinksteren op dezelfde dag valt denk ik.
 • Nico Herbots

  5 maanden geleden
  Heel fijn voor deze mensen. Jammer dat ze in de privé alweer aan het lobbyen zijn om die indexering voor de werknemers daar weer maar eens over te slaan. @Jeanpol Buyle: de meeste werknemers in de privé hebben geen firmawagen hoor. En wie er wel een heeft, geeft daar ook loon voor af. Als je niet tegen veralgemenen kan, wat ik goed begrijp, doe het dan zelf ook niet.
 • Inge Broothaers

  5 maanden geleden
  Het is weer duidelijk uit de reacties op te maken dat de meesten niet weten wat het overschrijden van de spilindex betekent. Iedereen krijgt deze opslag, alleen op andere tijdstippen. Bij sommigen wordt het maandloon maandelijks geïndexeerd, bij ambtenaren aanpassing 2 maanden nadat spilindex overschreden is en voor de meeste werknemers op 1 januari. Is gewoon afhankelijk voor welke sector/paritair comité je tewerkgesteld bent. Maar iedereen krijgt uiteindelijk een indexatie van het loon.
 • bart van brabant

  5 maanden geleden
  Het staat die gewone werkmensen vrij om ambtenaar of bediende te worden hé. Ff bijscholen op kosten van de vdab en je komt zo aan werk.