De haven van Antwerpen, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
De haven van Antwerpen, beeld ter illustratie. © BELGA

"Opslag ammoniumnitraat onder zeer strikte veiligheidsvoorwaarden in Antwerpse haven"

De productie, behandeling en opslag van ammoniumnitraat is in België streng gereglementeerd en gebeurt in de Antwerpse haven onder zeer strikte veiligheidsvoorwaarden. Dat zegt het Havenbedrijf na de zware explosie in de haven van Beiroet dinsdag, die veroorzaakt zou zijn door de ontploffing in een loods met ruim 2.700 ton van de chemische stof.

 1. Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbankvoorzitter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”
  Sint-Joost-ten-Node

  Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbank­voor­zit­ter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”

  Een agente die vorige week aangevallen werd tijdens een Covid-controle in Sint-Joost heeft voor de camera van RTL nog een keer haar verhaal gedaan. Een man die hier illegaal verblijft, probeerde haar te wurgen en haar wapen af te nemen. “Op zo’n moment gaat er 2.000 volt door je lijf”, klinkt het. Ze vindt het schandalig dat de dader de dag zelf nog op vrije voeten kwam, maar rechtbankvoorzitter Luc Hennart roept op tot enige nuance. “De maatschappij moet goed beseffen dat die persoon later nog een straf krijgt. Agenten weten dat. Zij zouden niet mogen reageren zoals gewone burgers, zij zijn professionals.”
 1. Explosie sloeg krater van voetbalveld groot: al 137 doden en 5.000 gewonden in Beiroet, zoektocht naar slachtoffers gaat onverminderd door

  Explosie sloeg krater van voetbal­veld groot: al 137 doden en 5.000 gewonden in Beiroet, zoektocht naar slachtof­fers gaat onvermin­derd door

  De Libanese regering heeft voor twee weken de noodtoestand uitgeroepen na de zware explosie in Beiroet dinsdagavond. Die zou volgens berekeningen van nieuwszender CNN een krater geslagen hebben met een diameter van 124 meter, wat betekent dat hij ruim een voetbalveld groot is. De ramp heeft al zeker aan 137 mensen het leven gekost, nog eens 5.000 anderen zijn gewond geraakt. 300.000 mensen werden dakloos, tientallen zijn nog vermis. De reddingsoperaties gaan nog volop verder. Vanuit verschillende hoeken komt ook noodhulp op gang. Het Rode Kruis Vlaanderen roept op om een donatie te doen om de vele slachtoffers te helpen.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok