AFP
Volledig scherm
© AFP

Opruimen in overstromingsgebied niet zonder gevaar: “Let op voor gevaarlijke stoffen in water”

Mensen die de handen uit de mouwen steken in overstromingsgebieden worden opgeroepen om voorzichtig te zijn. Er kunnen gevaarlijke producten in het water terechtgekomen zijn, waarschuwt het Nationaal Crisiscentrum.

4 reacties

 • Ives Ameel

  6 maanden geleden
  Dat zou toch meer voorkomen moeten kunnen worden, we kunnen robotten op Mars plaatsen en hebben de nodige software om zoiets te voorspellen, natuurlijk kun je zoiets niet tegenhouden maar toch beter voorbereiden. Maar ja dat brengt geen stemmen op.
 • Willy Devroey

  6 maanden geleden
  De overheden blazen hoog van de toren met hun hulp. Er wordt nochtans vitale informatie verzwegen. Ik hoor verhalen van vrienden waarvan een nicht die in Luik woont en haar woning verloor met haar kleine kinderen op hotel mag. MAAR: slechts voor één week!!!!! Daarna moet ze haar plan trekken.
 • eli bosch

  6 maanden geleden
  Wilmes heeft veel kritiek gekregen op haar Coronabeleid maar eerlijk gezegd is het nog een van de meest oprechte politiekers. Ik begrijp niet waarom zij geen premier mocht blijven.
 • francois demunter

  6 maanden geleden
  Verlinden en De Croo laten u niet in de steek. Misschien mee gaan opkuisen dan doen ze iets nuttig.
 1. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Pak minder collectieve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Pak minder collectie­ve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Het afgelopen jaar hebben 79 bedrijven in België een procedure tot collectief ontslag aangekondigd. Daarbij kwamen in totaal 5.762 banen in gevaar, zo blijkt uit de jaarcijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het aantal aangekondigde collectieve ontslagen lag daarmee een pak lager dan tijdens het eerste coronajaar, toen er in totaal 9.414 banen bedreigd waren. Het aantal ligt in de buurt van de jaren 2018 (6.027 ) en 2019 (5.087).