Volledig scherm
© Photo News

Oproepingsbrief, mail en sms: zo verloopt de procedure waarmee u binnenkort uitnodiging voor vaccinatie krijgt

In de Vlaamse woonzorgcentra zijn tot vandaag 34.500 bewoners en personeelsleden gevaccineerd. Dat hebben Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en ministers Wouter Beke (CD&V) en Bart Somers (Open Vld) aangekondigd. Het gaat om 37 procent van alle bewoners en 8 procent van het personeel. Ook is bekend hoe de oproeping zal verlopen. Als alles goed gaat, zal iedereen die dat wil nog voor het begin van de zomervakantie minstens een eerste prik gekregen kunnen hebben, maakte Jambon zich sterk.

74 reacties

 • Chris Demey

  2 maanden geleden
  Fantastisch die Vlaamse organisatie gebaseerd op vrijwilligers (tja met al die hoge lonen van de politiekers en al die deskundige adviseurs blijft er niet veel meer over) en uiterst duidelijke planning van misschien één prik voor de zomer als de vaccins tijdig geleverd worden... Heel efficient: van de 100000 vaccins tot nu toe geleverd in vlaanderen er 54000 geprikt zijn. Dat zijn 5400 prikjes per dag... Dat zijn de woorden van onze politiekers vertaald in daden. Inderdaad een slakke gangetje!
 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  vaccinatieteller? hou je je daarmee bezig Mr. Jambon? de snelheid waarmee de vaccins er zijn, is helaas niet de snelheid waarmee er in "Vlaanderen" gevaccineerd wordt! dan nog niet te spreken van de centra die er zouden moeten zijn : binnen een cirkel van 15 km? zoals ik het tot nu toe begrijp zou ik minstens 25 km ver moeten gaan. wanneer die oproepingsbrief? bij verkiezingen gaat het sneller, hoor!
 • Marco Di Scarpa

  2 maanden geleden
  Ik ben 64 en risicopatiënt want ben hartlijder en diabeet. Normaliter kom ik vanaf maart aan de beurt voor een vaccin. maar wie bij de Vlaamse Overheid weet dat ik onderliggende ziektes heb? Volgens mij zijn alleen mijn huisarts en een paar specialisten in Gasthuisberg op de hoogte hiervan. Waarop baseert de Vlaamse Overheid zich om mensen met onderliggende ziektes op te roepen?
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  @Maranne Van den Lemmer,gister op ARD (Duitsland) daar laten de verpleegkundigen zich voor groot deel "NIET" vaccineren nadat nu bekend geworden is dat de producenten van vaccins helemaal niet aansprakelijk kunnen worden gesteld als het mis loopt.Reden ,de tijd om te testen was veel tekort.Dus maar hopen dat niet uit de hand loopt (op lange termijn)ondertussen ga ook een jaartje de kat uit de boom kijken.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  En 80% van de schaapjes, pardon, mensen, zou bereid zijn zich te laten vaccineren met een niet-gegarandeerd nieuw vaccin? Ik denk het niet, als ik rondom mij hoor...
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht