Volledig scherm
© photo_news

Oproep tot controles: "Politie-uniformen kan je in een wip op internet kopen"

Het verbod op de verkoop van politie-uniformen of onderdelen ervan wordt niet nageleefd op het internet, ondanks de veiligheidsrisico's. Naar aanleiding van de recente vondst van uniformen -ook van veiligheidsfirma's en de civiele bescherming- deed Open Vld-senatrice Martine Taelman vandaag een kleine steekproef op het internet, met een indrukwekkend resultaat. 

 1. Mogelijk verijdelde aanslag: groot wapenarsenaal en politie-uniformen aangetroffen, 2 verdachten aangehouden
  Update

  Mogelijk verijdelde aanslag: groot wapenarse­naal en politie-uniformen aangetrof­fen, 2 verdachten aangehou­den

  Bij zes huiszoekingen in Anderlecht hebben speurders afgelopen nacht twee kalasjnikovs in beslag genomen en vier verdachten meegenomen voor verhoor. Daarnaast werden onder meer ook twee politie-uniformen gevonden. Twee van de vier opgepakte personen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Volgens onze informatie gaan de speurders ervan uit dat de verdachten een aanslag wilden plegen.
 2. Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend”
  PREMIUM

  Situatie in ziekenhui­zen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatrege­len zijn volstrekt ontoerei­kend”

  In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico’s wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.