In de Facebook-groep 'Als 1 achter Jürgen' werden steunbetuigingen gedeeld, zoals een fotomontage van de (Franse) filmposter van 'Saving Private Ryan', links in beeld. De man op de foto rechts is niet de oprichter van de steungroep.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Facebook-groep 'Als 1 achter Jürgen' werden steunbetuigingen gedeeld, zoals een fotomontage van de (Franse) filmposter van 'Saving Private Ryan', links in beeld. De man op de foto rechts is niet de oprichter van de steungroep. © rv/AP

Oprichter had steungroep Jürgen Conings al enkele dagen verlaten: “Inhoud strookte niet meer met mijn idealen”

Facebook heeft gisteren zowel de persoonlijke profielen van Jürgen Conings als een steungroep voor de voortvluchtige militair offline gehaald. "Content, groepen en pagina's die terroristen prijzen of steunen zijn niet toegestaan", klinkt het. Een expert sociale media geeft tekst en uitleg en de oprichter van 'Als 1 achter Jürgen' spreekt over 'zijn' groep.

30 reacties

 • Frank Hageman

  1 jaar geleden
  Had het allemaal zo ver moeten komen ?
 • Freddy Vandervorst

  1 jaar geleden
  De mensen die J.C. steunen moeten ook op de lijst worden gezet
 • Soraja Salluyts

  1 jaar geleden
  Wie weet ligt diene terrorist al ergens neer.
 • Lucas Vandebrug

  1 jaar geleden
  Het word tijd dat die oprichter opgepakt word voor het opruien van de bevolking.
 • stefan nimmegeers

  1 jaar geleden
  Als men hier durft te zeggen dat het alleen vredelievende mensen waren die die pagina goed vonden dan hebben ze zeker al die haatdragende en provocerende reacties niet gelezen. Een misdadiger moet gestraft worden, punt.
 1. Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsvervanger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”
  KORTRIJK

  Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsver­van­ger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”

  Een baby van vijf weken oud is in het ziekenhuis in coma beland nadat het jongetje een giftige stof binnen had gekregen. Het gaat om Subutex, een geneesmiddel dat de drang naar heroïne kan afremmen. De papa van het jongetje uit Kortrijk was namelijk verslaafd. De man belandde drie weken in de cel, maar is ondertussen weer vrij. Hij blijft verdacht van het onopzettelijk toedienen van een giftige stof.