Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever verliest Vlaanderen met Vivaldi vier jaar tijd. "Terwijl we eergisteren al aan het hervormen hadden moeten zijn."
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever verliest Vlaanderen met Vivaldi vier jaar tijd. "Terwijl we eergisteren al aan het hervormen hadden moeten zijn." © Photo News

'Oppositieleider' Bart De Wever: “2024 wordt een grand choc, het is onze afspraak met de geschiedenis”

Bart De Wever heeft er weer zin in. De voorzitter van N-VA, die de voorbije maanden vooral pufte en zuchtte en de ogen ten hemel sloeg, wil weer de baan op om mensen te overtuigen. "Al wie niet links is, is boos", zegt hij, en hij noemt 2024 nu al een afspraak met de geschiedenis. Hij wil overal kiezers wegsnoepen om een 'grand choc' te organiseren - zonder mee te huilen met Vlaams Belang.

  1. Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen”

    Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootou­ders niet in voor opvang kleinkinde­ren”

    Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. “Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië", zo verklaarde hij op Radio 1 en Qmusic.