Tim Dirven
Volledig scherm
© Tim Dirven

Oppositie roept ideologische alarmbelprocedure in tegen besparingen Vlaamse regering

De oppositiepartijen in het Vlaams Parlement hebben een ideologische alarmbelprocedure ingeroepen tegen de besparingen in de socioculturele sector. Daarmee worden die besparingen uitgesteld. Kamer en Senaat moeten nu oordelen of het Vlaamse decreet discriminerend is.

14 reacties

 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Mijnheer colson wie is er de voorbije legislatuur in geslaagd om de staatsschuld met extra elf miljard euro op te zadelen ? Uw nva vrienden willen ons land laten verrotten en tachtig procent van de Belgen willen een regering zonder ambrasmakers .
 • peter colson

  2 jaar geleden
  En heeft de oppositie dan een alternatief plan om de staatsschuld af te bouwen zoals de EU dat eist? Heeft ze een plan om de SZ voor de hele wereld, behalve voor de eigen bevolking, betaalbaar te houden? Plannen van de oppositie; meer schulden maken en het dan eufemistisch "investeren in de toekomst" noemen. Met een schuldgraad van 150% van het BNP is dat wel een zwarte toekomst
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Zeker niet besparen maar verder putten graven...laat de volgende regering(en) maar sparen. Of hef nog enkele belastinkjes. Kunnen we onze belastingen niet belasten?!
 • lucien Noreilde

  2 jaar geleden
  fake nieuws de nieuwe norm waarmee men de waarheid wil verdoezelen
 • Peter Peeters

  2 jaar geleden
  Bedelaars met een grote mond, krijgen is opeens een recht als men links is.
 1. Misnoegde artiesten schrijven open brief aan regering-Jambon: “Niemand is gebaat met cultuur die enkel toegankelijk is voor een elite”

  Misnoegde artiesten schrijven open brief aan regering-Jam­bon: “Niemand is gebaat met cultuur die enkel toeganke­lijk is voor een elite”

  De cultuursector trekt verder ten strijde tegen de besparingen van de regering-Jambon. In een open brief uiten verschillende artiesten, waaronder Koen Wauters, Niels Destadsbader en Philippe Geubels, hun verontwaardiging. De Vlaamse regering wil gemiddeld 6 procent besparen op een globale pot van 3 miljard subsidies. In totaal gaat het om een operatie van 180 miljoen euro. “Niemand is gebaat met cultuur die enkel toegankelijk is voor een elite”, zo staat in de brief te lezen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.