Sp.a-fractieleider Conner Rousseau.
Volledig scherm
Sp.a-fractieleider Conner Rousseau. © BELGA

Oppositie: “Nu weten we waarom de Vlaamse regering de cijfers heeft achtergehouden”

"De cijfers bevestigen wat we vreesden: er wordt bespaard op kinderen, de wachtlijsten in de zorg zullen alleen maar langer worden en een huis kopen wordt duurder", zegt sp.a-fractieleider Conner Rousseau in reactie op de begrotingscijfers van de Vlaamse regering. “Nu weten we waarom de regering de cijfers de voorbije dagen heeft achtergehouden", aldus Rousseau. Voor Vlaams Belang bevestigen de documenten dat er van een echte ommezwaai in het Vlaamse beleid geen sprake is. “De hardwerkende Vlaming wordt koud gepakt”, klinkt het. Bovendien zijn de oppositiepartijen misnoegd dat de discussie over de begrotingscijfers van de Vlaamse regering dan toch niet zal plaatsvinden in de plenaire zaal (Koepelzaal), maar in een commissiezaal.

150 reacties

 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Rosa Cockx,echt? Dat plaatje is al zo onterrecht grijsgedraaid.De tekorten zijn onder DEZE regering opgelopen door miljardentransfers naar grote bedrijven en het ontzien van rijke families.Hoe zit dat ook weer met de 2,2 miljard euro dat familie Frére nog aan de staat moest betalen(erfbelasting),diezelfde staat die de familie ALLE financiele voordelen gaf toen Albert Frére nog leefde!
 • Tom Faes

  1 jaar geleden
  Doe gewoon verder Conner het moet maar eens gedaan zijn met bv de 32 mandaten van Kennis de 3 jobs van De Wever etc.Zorg voor eerlijke politiek en communicatie en weet dat dat uiteindelijk zal winnen.Mensen zijn de nva leugens beu.
 • Peter Schelfhout

  1 jaar geleden
  Als je ziet hoe hoog de lonen van bepaalde politici zijn dan is het probleem al opgelost door hen een normaal en eerlijk loon uit te keren in plaats van die VIP lonen die normaal alleen toekomen aan Koningen en Presidenten...
 • Tim Lauryssens

  1 jaar geleden
  Dat is politiek: veel beloven en de mensen lokken en eens ze verkozen zijn komt er niets van in huis en is het more of the same. Misschien moeten ze eens gaan kijken en leren bij de noorderburen hoe het moet. Daar hebben ze een overschot op de begroting. Als zij dat kunnen moet dat hier toch ook gaan?
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Wel, we kennen de toekomst nu al. Volgende verkiezingen NVA naar af en VB naar omhoog. Treurig toch niet? De oplossing is zo voor de hand liggend. Stop die politieke waanzin met postjes en regeringen, cadeautjes en subsidies, enz... Als er geen geld is hoeft dit niet. Maar stop met de burger weer extra te laten opdraaien voor al die politieke flaters.
 1. Gezinsbond “compleet verrast” door forse besparingen in kinderbijslag

  Gezinsbond “compleet verrast” door forse besparin­gen in kinderbij­slag

  110 miljoen euro wil de Vlaamse regering besparen door te morrelen aan de indexering van de kinderbijslag. Zo zal het bedrag vanaf het derde kind vijf jaar lang niet worden aangepast aan de stijgende levensduurte. “Nochtans is de kinderbijslag een van de meest doeltreffende middelen om gezinnen uit de armoede te trekken.” De Gezinsbond reageert “compleet verrast”. "Besparingen gaan compleet in tegen de afspraken.”
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel