Sp.a-fractieleider Conner Rousseau.
Volledig scherm
Sp.a-fractieleider Conner Rousseau. © BELGA

Oppositie: “Nu weten we waarom de Vlaamse regering de cijfers heeft achtergehouden”

"De cijfers bevestigen wat we vreesden: er wordt bespaard op kinderen, de wachtlijsten in de zorg zullen alleen maar langer worden en een huis kopen wordt duurder", zegt sp.a-fractieleider Conner Rousseau in reactie op de begrotingscijfers van de Vlaamse regering. “Nu weten we waarom de regering de cijfers de voorbije dagen heeft achtergehouden", aldus Rousseau. Voor Vlaams Belang bevestigen de documenten dat er van een echte ommezwaai in het Vlaamse beleid geen sprake is. “De hardwerkende Vlaming wordt koud gepakt”, klinkt het. Bovendien zijn de oppositiepartijen misnoegd dat de discussie over de begrotingscijfers van de Vlaamse regering dan toch niet zal plaatsvinden in de plenaire zaal (Koepelzaal), maar in een commissiezaal.

 1. Nu nog een huis kopen om de woonbonus te krijgen? Reken niet meer op de woonbonus, zegt bankenfederatie

  Nu nog een huis kopen om de woonbonus te krijgen? Reken niet meer op de woonbonus, zegt bankenfede­ra­tie

  Wie op dit moment een huis op het oog heeft en hoopt dat nog snel te kopen om de Vlaamse woonbonus nog te kunnen krijgen, zal er in veel gevallen aan zijn voor de moeite. Die boodschap brengt de bankenfederatie Febelfin vanmorgen. De tijdspanne om nog op tijd alle papierwerk bij de bank en notaris rond te krijgen, is gewoon te kort om je akte nog voor 1 januari 2020 te laten verlijden, aldus Febelfin-topman Karel Van Eetvelt.
 2. Hierop bespaart regering-Jambon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbijslag

  Hierop bespaart regering-Jam­bon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbij­slag

  De Vlaamse regering heeft het parlement na lang aandringen de begrotingsdocumenten bezorgd. Uit de cijfers blijkt dat de begroting volgend jaar voor 436 miljoen euro in het rood gaat. Nadien is er een begrotingsevenwicht en in 2024 tonen de cijfers een licht overschot van bijna 75 miljoen euro. De vrijgegeven cijfers geven ook een overzicht van de meer dan 2,2 miljard euro aan besparingen die de Vlaamse regering de komende jaren plant. Zo moet de Vlaamse overheid het binnenkort met 1.440 minder ambtenaren doen.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance