Theo Francken en Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Theo Francken en Tom Van Grieken. © Photo News

Oppositie niet te spreken over communicatie regering: "Eerst persconferentie, dan pas parlement inlichten. Dat ze hun persconferentie om 16 uur geven”

De oppositiepartijen in het federaal parlement zijn niet te spreken over de communicatie van de regering na het afkloppen van het begrotingsakkoord. Premier Alexander De Croo (Open Vld) belegde om 11 uur een persconferentie om de inhoud toe te lichten, enkele uren vóór hij het in de Kamer ging voorstellen. Dat de primeur niet voor het parlement is, valt bijzonder slecht. “Volksvertegenwoordiging negeren: daarover vond paars-groen wél probleemloos een akkoord. Politieke vernieuwing alweer”, klinkt het bij N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover.

79 reacties

 • Stefaan Baert

  7 maanden geleden
  Wat een gedoe. Ik kan dat ook. Bij welke partij ben ik welkom ?
 • Luc Cools

  7 maanden geleden
  Is dit democratie?! Moet je niet verwonderd zijn als NVA nadien het parlement verlaat
 • Dirk Jansen

  7 maanden geleden
  Wat een peutertuin is heel die politiek geworden . Wanneer zal men eens regeren voor wat het beste is voor het land en zijn onderdanen. Wand die verdienen goed behandeld te worden en niet gepest worden door peuterpolitiek ! En ik spreek voor alle partijen gelijk !
 • Mario Van der Linden

  7 maanden geleden
  Hoe ver is het zo kunnen komen, om te beginnen wordt de bevolking al jaren on-democratisch geregeerd door partijen die niet door het volk werden gekozen, en dan staan ze versteld dat er extreem wordt gekiest. Doe zo verder, dit is de ondergang van het niet werkend België. 2024 komt eraan.
 • Gino SINNESAEL

  7 maanden geleden
  Ook de crisisbelasting op de pensioenen uit 1993! blijft bestaan. En de voordelen op de tweede verblijven blijven. Duidelijk dat Vivaldi kiest voor de rijken, op kap van de gepensioneerden en vele werknemers uit 'de middenklasse', terwijl de sociale vangnetten steeds maar verbeterd worden voor velen die niet willen werken! Dank, Vivaldi, uw voorkeuren zijn nu overduidelijk!