De maatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir leveren een tegemoetkoming van 50 euro op.
Volledig scherm
PREMIUM
De maatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir leveren een tegemoetkoming van 50 euro op. © Photo News

Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefactuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”

Nadat de Vivaldi-regering al aangaf de energiefactuur te hervormen, kondigt nu ook Vlaanderen aan de rekening te verlichten. In combinatie met de verlaagde nettarieven, komt die korting neer op 50 euro per gezin. Maar dat totaalbedrag verbleekt met wat in Nederland mogelijk is: daar bedraagt de compensatie gemiddeld 400 euro. “Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment.”

33 reacties

 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Toch een heel bedrag - astronomisch zelfs - die 50 euro per jaar. Dat is 0,13 euro per DAG of 4,16 euro per MAAND , stel je voor, voor een gezin. Nog een euro bijleggen en je kan elke maand 2 broden kopen. België, de hoorn de overvloeds.
 • Daniel Meuleman

  2 maanden geleden
  50 € korting op een jaar, dat geeft 4,16 € per maand. Dat is toch de mensen uitlachen in hun gezicht. Hebben die politiekers echt geen schaamtegevoel meer?
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  M.a.w., we krijgen ons teveel geïnde belastingen na 4 jaar terug; met 7€ intrest..
 • Karel Dillen

  2 maanden geleden
  Benieuwd hoe groot de aanhang voor Demir en NVA nog zal zijn als door hun politieke spelletjes een groot aantal Vlamingen zullen worden afgekoppeld op piekmomenten, om nog niet te spreken over de honderden jobs die niet naar Vlaanderen zullen gaan. Mooi voorbeeld tot welke absurde situaties hun drang naar confederalisme leidt. Laat ons dan ook hopen dat eerst de haven van Antwerpen afgekoppeld wordt, maar ik vrees ervoor.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Al in 2017 was er 75 miljoen € opgepot aan ten onrechte geïnde energieheffingen in Vlaanderen. Die moesten terug betaald worden aan de verbruiker. In Wallonië en Brussel is dat gebeurd. In Vlaanderen stonden die op een geblokkeerde rekening omdat er onenigheid was over die terugbetaling. Hoe zit het daar nu mee. Gaan ze die 43 € die we krijgen daar mee verrekenen en ons dan voorliegen dat ze ons iets terug gaven, al is het maar een aalmoes.
 1. Ex-Gouden Schoen Paul Okon (49) opent mozzarellabar in schaduw van Jan Breydel: “Ik hoop veel oude bekenden terug te zien”
  Brugge

  Ex-Gouden Schoen Paul Okon (49) opent mozzarella­bar in schaduw van Jan Breydel: “Ik hoop veel oude bekenden terug te zien”

  Paul Okon, de Australische Gouden Schoen van 1995, heeft zopas de mozzarellabar Cuore di Puglia geopend vlak bij het Brugse Jan Breydelstadion. Bij de voormalige verdediger van Club Brugge, Lazio Roma en KV Oostende kan je onder meer Italiaanse charcuteriespecialiteiten afhalen, maar ook ter plaatse fijne gerechten eten. “Ik was al heel erg verrast om hier Franky Van der Elst te zien", zegt hij.