Wouter De Vriendt (Groen) vindt de aankoop van de F35 (onderste vliegtuig) ter vervanging van de F16 (bovenste vliegtuig) niet kunnen.
Volledig scherm
Wouter De Vriendt (Groen) vindt de aankoop van de F35 (onderste vliegtuig) ter vervanging van de F16 (bovenste vliegtuig) niet kunnen. © Photo News

Oppositie maakt brandhout van F-35-beslissing: “Miskoop van de eeuw”, “plooien voor Trump” en “doodgraver Europees project”

"De miskoop van de eeuw", "de vliegende Fyra" en "de doodgraver van het Europees project". De oppositie reageerde in de Kamer scherp op de beslissing van de regering om de verouderde F-16's te vervangen door F-35's. De meerderheid verdedigde de keuze en benadrukte dat er zelden zoveel transparantie aan de dag is gelegd in een militair aankoopdossier.

381 reacties

 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  De oppositie heeftt brandhout nodig aan het kampvuur waar ze thuis hoort.
 • Stijn Naets

  3 jaar geleden
  flightsim de eendje voor te testen
 • Tom Druyts

  3 jaar geleden
  Het is een goed ding dat eindelijk ervaringsdeskundigen (lees militairen en experts) hierover hebben beslist en niet onze onbekwame politici van voornamelijk Groen en SPa De militairen moeten ermee werken dus voor hen is dit het beste/modernste vliegtuig
 • Carl Van der Cruyssen

  3 jaar geleden
  Technische fiche had ook de kleur mogen vermelden, was dan iets meer uitgebreid.
 • Andté Herbots

  3 jaar geleden
  Erik Dergent,ben jij dan de marionet van de armen?