Wouter De Vriendt (Groen) vindt de aankoop van de F35 (onderste vliegtuig) ter vervanging van de F16 (bovenste vliegtuig) niet kunnen.
Volledig scherm
Wouter De Vriendt (Groen) vindt de aankoop van de F35 (onderste vliegtuig) ter vervanging van de F16 (bovenste vliegtuig) niet kunnen. © Photo News

Oppositie maakt brandhout van F-35-beslissing: “Miskoop van de eeuw”, “plooien voor Trump” en “doodgraver Europees project”

"De miskoop van de eeuw", "de vliegende Fyra" en "de doodgraver van het Europees project". De oppositie reageerde in de Kamer scherp op de beslissing van de regering om de verouderde F-16's te vervangen door F-35's. De meerderheid verdedigde de keuze en benadrukte dat er zelden zoveel transparantie aan de dag is gelegd in een militair aankoopdossier.

380 reacties

 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  De oppositie heeftt brandhout nodig aan het kampvuur waar ze thuis hoort.
 • Stijn Naets

  4 jaar geleden
  flightsim de eendje voor te testen
 • Tom Druyts

  4 jaar geleden
  Het is een goed ding dat eindelijk ervaringsdeskundigen (lees militairen en experts) hierover hebben beslist en niet onze onbekwame politici van voornamelijk Groen en SPa De militairen moeten ermee werken dus voor hen is dit het beste/modernste vliegtuig
 • Carl Van der Cruyssen

  4 jaar geleden
  Technische fiche had ook de kleur mogen vermelden, was dan iets meer uitgebreid.
 • Andté Herbots

  4 jaar geleden
  Erik Dergent,ben jij dan de marionet van de armen?
 1. Hiphopster Coely: “In de verloskamer stonden de gynaecoloog, zijn assistent, een stagiair en een vroedvrouw. Maar het waren enkel mijn man en ik”
  PREMIUM

  Hiphopster Coely: “In de verloska­mer stonden de gynaeco­loog, zijn assistent, een stagiair en een vroedvrouw. Maar het waren enkel mijn man en ik”

  Ze won een MIA en wordt geprezen als het grootste hiphopwonder van ons land, maar niks daarvan is de Antwerpse Coely in de schoot geworpen. Opgegroeid in een gezin waar misbruik was. Thuis weggegaan op haar zeventien. En in een knoert van een depressie gesukkeld. “Ik dacht: wat doe ik hier nog? I just wanted to kill myself. Ik was alleen thuis en klaar om het te doen, when an angel spoke to me.”
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”
  update
  93

  MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spoort de federale regering aan om het begrotingstekort van ons land dringend aan te pakken. Volgens hem is de budgettaire situatie namelijk “dramatisch”. Dat zei de Franstalige liberaal bij VTM NIEUWS, waar hij kritisch was voor de rol van premier De Croo (Open Vld). “Als je kapitein bent van de boot, kan je niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen.”