Minister Annelies Verlinden in de Kamer, archiefbeeld.
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden in de Kamer, archiefbeeld. © BELGA

Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet: “Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen”

De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) donderdagmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen”, zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.

16 reacties

 • hans roelants

  2 maanden geleden
  Deze regering is toch een lachertje. Ze schieten tekort op alle vlakken. Focus moet niet liggen op regeltjes opdwingen, maar op het effectief vaccinatie beleid.
 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Verlinden weet nog steeds niet dat ze in de politiek zit. Ze denkt nog steeds als advocate en denkt dat ze in een rechtbank zit waar advocaten en rechters de dienst uit maken en waar al de rest moet zwijgen.
 • Wilfried Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Inderdaad Van Daele daarom zijn er zoveel doden te betreuren . Door het laattijdige reactie van Beke en DE Block , en nu nog een onbekwame minister van Binnenlandse Zakenndie meestal door het bos de bomen niet meer ziet. Ik ben geen NVA stemmer , maar Mr De Roover heeft wel 100 % gelijk. Zij respecteren het parlement niet meer OVLD en haar meelopers partijtjes . In 2024 komt de afrekening, en dan kan Mr Lachaert zijn eigen leugens inslikken.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Prima werk van Verlinden zodat NVA haar geliefkoosde verrottingsstrategie niet kan uitvoeren, dit zijn geen tijden voor politieke spelletjes mijnheer De Roover
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  Denk ook dat er nogal een loopje wordt genomen met het beperken van de persoonlijke vrijheid van de burger. Dat men nu ook nog meent dat op basis van de huidige Corona crisis men de wijsheid in pacht heeft om voor een volgend opduikende infectie van weet welke aard het antwoord reeds klaar te hebben lijkt best wel overdreven. Wat nu ad hoc als maatregelen uit de mauw wordt geschud zal bij een volgende best andere vereisten stellen.
 1. Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschuldigt huis te decoreren met “posters van massamoordenaars”
  140

  Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschul­digt huis te decoreren met “posters van massamoor­de­naars”

  Twitter heeft het account van Tom Van Grieken vergrendeld nadat hij er de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen van beschuldigde zijn huis te decoreren “met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda”. In een reactie bij HLN Live maakt de Vlaams Belang-voorzitter duidelijk dat hij absoluut niet van plan is zijn tweet te verwijderen. “Ik word monddood gemaakt door een Amerikaanse multinational", klinkt het.
 2. Nieuw wetsontwerp geeft regering verreikende macht strijd tegen pandemieën

  Nieuw wetsont­werp geeft regering verreiken­de macht strijd tegen pandemieën

  Exportverboden opleggen, bedrijven en werknemers opvorderen en zelf geneesmiddelen maken: een nieuw wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) geeft de staat verreikende macht in de strijd tegen pandemieën. De tekst, die De Standaard kon inkijken, moet het gezondheidsbeleid voor deze coronacrisis wettelijk verankeren en ons land tegelijk wapenen tegen toekomstige pandemieën.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel